DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Lauda: Jól döntöttünk Bottas leigazolásával

Nico Rosberget Valtteri Bottas váltotta a Mercedesnél, aki a bajnoki címért ugyan nem tudott harcban lenni, de Niki Lauda szerint igenis hozott pozitívumokat a csapat életébe 2017-re.

A Mercedes vezetősége már többször elmondta, hogy Bottas és Hamilton jó kapcsolata nyugalmat hozott hozzájuk. Ezt alátámasztotta a magyarországi verseny, amikor a négyszeres világbajnok nem tudta megelőzni a Ferrarikat, és a futam végén visszaengedte maga elé Bottast, hogy ő ünnepelhessen a dobogó legalsó fokán.

Nem valószínű, hogy az előző években el tudtunk volna képzelni hasonló forgatókönyvet, amikor Hamilton és Rosberg versenyzett a Mercedesnél. Kapcsolatuk borzalmas volt, de ez nem is csoda olyan pilótáknál, akik egymással, ráadásul egy csapaton belül küzdenek a bajnoki címért.

 lauda-bottas-leigazolasarol-2017



Lauda jó dolognak tartja a finn megszerzését: „Helyes döntés volt Bottas leigazolása.” Más kérdés, hogy a Mercedes könnyen lecserélheti a finnt 2019-ben: Ricciardót és Ocont is figyelik a világbajnok csapatnál.

A Mercedes osztrák résztulajdonosa szerint Hamilton lenyűgöző teljesítményt mutatott: „Nem tudom, mi okozta Nico visszavonulását, de Hamilton elért egy olyan szintet, hogy szinte lehetetlen legyőzni őt. Ebben a szezonban nem hibázott és hihetetlen versenyeket futott annak ellenére, hogy az autót nem volt könnyű kezelni.”

A brit jó teljesítménye pedig a finn csapattársának is köszönhető, véli Lauda: „Bottas pedig úgy végezte a munkáját, hogy még inkább maga előtt tolja Lewist. Valtteri ennél jobban tud teljesíteni, de az autót nem könnyű kezelni, és ebből most csak ennyit tudott kihozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: