DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

A Honda győzte meg Verstappent a maradásról?

Érdekes nyilatkozat látott napvilágot a napokban Max Verstappen szerződéshosszabbításával kapcsolatban. Eszerint a fiatal hollandot a Honda győzte meg, hogy maradjon a Red Bullnál.

Igencsak felpörögtek a hírek Verstappen megújított kontraktusával kapcsolatban. Nemrég Niki Lauda állította, hogy a holland jól átverte a bikákat, mert a Mercedes valójában semmiféle ajánlatot nem tett neki, ezzel azonban javította saját tárgyalási pozícióját. Most Helmut Marko nyilatkozata mutat elég messzire.

A Red Bull egyik első embere szerint ugyanis a háromszoros futamgyőztes ellátogatott a Honda központjába, Japánba, ez győzte meg arról, hogy ne várjon, hanem hosszabbítsa meg szerződését a bikáknál. A szakemberek azonnal levonták ebből a következtetést, hogy a Red Bull valóban hosszabb távon a japán vállalattal számol, mint szövetséges.

Verstappen és a Honda útja 2019-től összekapcsolódik?


„Egyszerűen elmagyaráztuk Maxnak, mik a jövőbeli terveink. Garantáltuk számára, hogy a legjobb szakemberek dolgoznak a kezünk alatt. Az is egyértelmű, hogy az erőforrást tekintve is van alternatívánk. Együtt elrepültünk Sakurába, a Honda főhadiszállására, ahol végignézhette azt a hihetetlen gyárat. Mindezek együtt meggyőzték a maradásról” – nyilatkozta Helmut Marko a Speedweek hasábjain.

Ez ismét jelentősen megerősíti azokat a feltevéseket, hogy a Red Bull saját fiókcsapatán, a Toro Rossón keresztül képes lemérni, hogyan fejlődik a Honda. A bikáknak ugyanis láthatóan megromlott kapcsolatuk régi partnerükkel, a Renault-val, így egyre többen számítanak arra, ha a Honda felzárkózik az élmezőnyhöz, a Red Bull (is) azonnal a japán motorra vált.

Valószínűleg szerepet játszhatott a jelentős fizetésemelés is, Verstappen ugyanis három évre szerződött, szezononként nagyjából húszmillió dollárt kap, ehhez jönnek még a bónuszok. „Természetesen még nem keres annyit, mint Vettel vagy Hamilton, de ha megnyeri a világbajnokságot, arra is sor kerül. Erős bónuszrendszerünk van pontokra, győzelmekre, világbajnoki címre. Ha ezeket eléri, nem győzi számolni majd az extra bevételeit” – tette hozzá Marko.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: