DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Haas nem fogja bővíteni F1-es csapatát

Logikusnak tűnik, hogy az előrelépés érdekében terjeszkedjen második szezonja után a Haas: az istálló azonban több évre előre gondolkozik, ezért nem növeli a létszámot.

Gyakran hallottuk a Haastól a mondást, hogy a második év nehezebb, mint az első: az istálló 2016-ban, a Ferrari technikai segítségével mindent várakozást felülmúlva berobbant a mezőnybe. Ezt idén csekélyebb fejlődés követte, a konstruktőr az előző évhez hasonlóan 8. pozícióban végzett, de gyakori pontszerzésekkel, 29 helyett 47 bajnoki egységgel.



„Nem számítottam volna arra, hogy minden területen ilyen erősek leszünk” – mondta az Auto Motor und Sport lapnak Günther Steiner csapatfőnök, rámutatva a pozitívumokra. „Csak az első év után tudatosul bennünk, milyen szint szükséges ahhoz, hogy minden működjön. Mi az összes elvárásunknak megfeleltünk.”

Alig 200 alkalmazottal létszám szempontjából a Haas a legkisebb csapat, így értelemszerűnek tűnik, hogy bővíteniük kell, ha túl akarják szárnyalni az előttük levő istállókat, mint a Toro Rosso, Renault és Williams. Steiner azonban elzárkózik a létszámbővítéstől: „Mielőtt növekedni kezdünk, tudnunk kell, milyen szintű lesz a tervezett költségvetési sapka. Nincs értelme most felduzzasztani a csapatot, hogy aztán 2021-ben embereket bocsássunk el” – beszélt arról, hogy a szóban forgó évben bevezethetik a költekezési limitet, ennek feltételeit azonban csak a jövőben szabják meg. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: