DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel reméli, az idei év után bölcsebbé vált

A napokban nyílt meg az F1-es Hírességek Csarnoka, a sajtó pedig kihasználta az alkalmat, és Vettelt faggatta az idei évről. A német Hamiltont méltatta, majd elmondta, miben bízik 2017 után.

Több más sportágat követve a közelmúltban döntött úgy a Nemzetközi Automobil Szövetség, hogy itt az ideje létrehozni egy múzeumot, melyben a Formula-1 legnagyobbjai előtt tiszteleghet a nagyközönség. Helyszínt tekintve Párizsra esett a választás, és a napokban le is zajlott az ünnepélyes megnyitó. Az esemény természetesen a sajtónak is lehetőséget adott pár kérdésre. A Ferrari négyszeres világbajnokát, Sebastian Vettelt idei legnagyobb ellenfeléről, Lewis Hamiltonról faggatták, mire a német bevallotta, hogy határozottan élvezte a vele vívott idei küzdelmet.

vettel_halloffame_2017

Vettel a Hírességek Csarnoka díjátadóján


„Kétség nem férhet a képességeihez és a tempójához” – dicsérte riválisát. „Nagyon gyors, és csak ritkán hibázik. Jacques [Villeneuve] azt mondta [Michael] Schumacherről, hogy ő volt a legjobb, és ellene volt a legnehezebb versenyezni. Ez pontosan ilyen – ha a legjobb ellen harcolsz, az téged is egy új szintre emel.”

Vettel, aki az Azerbajdzsáni Nagydíjon elkövetett Hamiltonnal szembeni kirohanását érezte idén soknak, most abban bízik, hogy a múltból tanulva a jövőben bölcsebb döntéseket tud majd hozni a versenypályán.” Sok dolgot tettem a múltban, ami akkor helyes volt, ám mai fejjel gondolkozva remélem, hogy később még jobb döntésekre is képes leszek.” 

A ceremónián egyébként az FIA elnöke, Jean Todt is Hamilton teljesítményét dicsérte – miközben a brit egyébként a megnyitó helyett egy divatipari gálán vett részt. Todt is csak kérdően tud ott kitérni arra a témára, hogy Hamilton vajon meddig akar még a Formula-1-ben maradni. „Csodáljuk őt és amit tett. Egy ember, egy csapat és egy gép nagyszerű keveréke ő. Ez tette lehetővé, hogy elérje a sikereit. Hogy meddig szeretné még ezt csinálni? Azt nem tudjuk. Egy nap talán majd ő is úgy ébred fel, hogy eljött az ideje valami mást csinálni. Mindenesetre én sok sikert kívánok neki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: