DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottasnak nincs min aggódnia jelenleg

Ugyan a Mercedes fél szemmel Max Verstappen követi, Valtteri Bottas helye biztos. A finn teljesítette, amit elvártak tőle erre a szezonra és nem csak eredményekben.

A Daimler csoport főnöke, Dieter Zetsche is elismerően beszélt Valtteri Bottas teljesítményéről, amit első, Mercedesnél töltött szezonjában nyújtott. A német márka azonban a hírek szerint korábban tárgyalásban állt Sebastian Vettellel és Max Verstappennel is egy esetleges szerződtetés kapcsán.

Bár a finn pilóta kontraktusát meghosszabbították egy évvel 2018-ra, igencsak vegyes szezont tudhat maga mögött. A gyártónál azonban teljes mértékben elégedettek az idén elért eredményekkel. „Bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk két erős pilótát is kezelni, ráadásul a TV-nézők is jobban szórakozhattak, mint eddig” – nyilatkozta Zetsche a Sky televíziónak.

„Mindent megnyertünk, amit csak lehetett idén, elképesztően elégedett vagyok mindkét pilótánkkal. Megnyertük a kontstruktőri címet is, amit csak két valóban erős pilótával lehet megtenni. Az, hogy az egyik egy-két tizeddel gyorsabb a másiknál, vagy a másiknak több a pole-pozíciója, a végén már csak részletkérdés” – tette hozzá a Daimler-főnök.

Bottas biztonságban érezheti magát


Bottas egyébként valóban a számszerű eredményein kívül is fontos munkát végzett a Mercedes számára, még ha ő maga végül le is maradt kevéssel az ezüstéremről. Amellett, hogy három futamgyőzelmet aratott és több első kockát is szerzett, számtalan pontot vett el a nagy rivális, Sebastian Vetteltől. Konkrétan Szocsiban, Ausztriában és Barcelonában aktív szerepet játszott abban, hogy ne a Ferrari német pilótája zsebelje be a 25 pontot.

A Mercedes ugyan folyamatosan azt kommunikálja, hogy nincs különbség a két pilóta között, ám azért az látható, hogy a csapat Lewis Hamiltonra épül és a következő években sem valószínű, hogy egy világbajnokot hoznának mellé csapattársnak, nehogy megismétlődjön a 2014 és 2016 közötti, a csapatnak gyakran káros rivalizálás istállón belül. A szakértők véleménye szerint, ha Bottas 2018-ban ugyanilyen munkát végez, ismét hosszabbítanak vele.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: