DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedes is felhozta a kiszállás opcióját

Nemrég a Ferrari elnöke ijesztgetett a márka távozásával, most Toto Wolff beszélt ugyanerről: a Mercedes részvétele a sportban nincs kőbe vésve, különösen, ha nem szűnnek meg a törekvések az autók egységesítésére.

A Ferrarinak nem tetszik a Formula-1 jelenlegi iránya – amely a motorok sztenderdebbé tételében nyilvánult meg, mikor az illetékesek közölték a 2021-es szabályokat –, és Sergio Marchionne belengette, az olasz vállalat távozhat a sportból, ha az túl homogénné válik – az elnök ezt a jövőképet a NASCAR-hoz hasonlította. A tervezett előírásokkal szintén kritikus Mercedes most csatlakozott hozzájuk: Toto Wolff arról beszélt, a rivális csapattal együtt távozhatnak, ha szavukat nem hallgatják meg az F1 és FIA vezetőségében.

„Egy ilyen forgatókönyv igenis elképzelhető, akárcsak a Ferrarinál. Bármit, amit Marchionne mond, komolyan kell venni. Az F1-nek a technológia csúcsának kell maradnia, a legjobb versenynek. Ha ezt az üzenetet egységes specifikációkkal és hamis helyzetekkel hígítják fel, az a legjobbakat bünteti és a leggyengébbeket segíti. Úgy vélem, ez a mi DNS-ünkben nincs benne” – mondta a Kronen Zeitungnak Wolff, a Mercedes sportigazgatója.



„Ha nem azt látjuk, amit a Formula-1-nek képviselnie kellene, akkor fel kell tennünk magunknak a nehéz kérdést: nem azt, hogy részt akarunk-e venni a motorsport legmagasabb szintjén, hanem azt, hogy hol van ez a legmagasabb szint?” – feszegette egyenesen azt, hogy a Formula-1 vezető szerepét kockáztatja.

Az osztrák menedzser a közönségcsalogató újításokat is megkérdőjelezte, kiemelve a versenyzők bemutatását az USA Nagydíjon: „Az olyan megszokottól eltérő akciók, mint Michael Buffer Austinban nem teszik jobbá a sportot. Nem látjuk a víziót, senki sem tudja, merre visz az utazás. Csak azt tudjuk, hogy az eladások és profitok meredeken visszaestek” – vitt be még egy pofont Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: