DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Miért állt ki háromszor a bokszba Stroll?

Az Abu Dhabi Nagydíjat mindenki egyetlen kiállásból oldotta meg, leszámítva Lance Strollt, aki nem kétszer, hanem háromszor járt a bokszban. A sokszor remeklő újonc elveszett az év végére.

Amilyen ígéretesen alakult a nehézkes kezdés után Lance Stroll Formula-1-es szezonja – dobogós hely Bakuban, második rajtkocka Monzában, hatodik helyezés Mexikóvárosban –, olyan jellegtelenül ért véget: Stroll a Brazil és Abu Dhabi Nagydíjat is utolsóként zárta. A Yas Marina pályán mintha debütáló versenyét teljesítette volna beugróként, egyszerűen nem érzett rá a gumikra.

„Nem volt jó verseny a mai. Gyűlölök negatív lenni, de ezen a hétvégén semmi sem működött. Sehogyan nem tudtam rábírni a gumikat, hogy ’bekapcsoljanak’, egyszerűen el voltam veszve. Nem voltunk ma a versenyben” – áll a Williams sajtóközleményében Stroll nyilatkozata. A pilóta első, idő előtti kiállására azért került sor, mert érzése szerint elfékezte gumijait. Később még kétszer kiment a bokszba, utoljára a csapatrádióan elhangzottak szerint azzal az apropóval, hogy „Kiállhatok, csak úgy? Kipróbálunk valami mást a gumikkal? Talán tudok valami újat tanulni.”



„Háromszor álltunk ki, és még így sem működött. Az utolsó két hétvégét el kell feledni” – nyilatkozott lehangoló idényzárásáról Stroll. „Előtte jól szerepeltünk, meg kell értenünk, mi ment félre. Azt tudom, hogy a gumikhoz van köze, ugyanakkor a köridőből is hiányzik egy jókora szelet. Ennek kell, hogy legyen valamilyen oka, mert előtte magabiztos voltam az autóban. Most kis szünetre van szükségem, de mikor újra munkába állok, keményebben dolgozok majd, mint bármikor. 2018-ra a lehető legerősebb formámban kell lennem.”

Az időmérő Q2-es szakaszában Stroll Abu Dhabiban 1,1 másodperccel volt lassabb, mint visszavonuló csapattársa, Felipe Massa, aki a futamon pontszerzőként ért célba, közel 75 másodperccel az újonc előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: