DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa érzelmes búcsút vett a Williamstől

A brazil pontszerzéssel fordított hátat az F1-nek és a grove-i istállónak - egykori versenymérnöke, a Williams teljesítményét felelős mérnöke szerint Massa a lehető legjobbkor távozik.

Noha tavaly már visszavonult egyszer, az idei búcsú minden bizonnyal végleges – Felipe Massa pályafutása utolsó Forma-1-es versenyét teljesítette Abu Dhabiban, ahol egy tizedik helyet szerzett csapatának. „Azt kell mondanom, remek versenyem volt ma, az elejétől a végéig harcoltam” – idézte a brazilt a crash.net. „Nagyszerű érzés volt itt lenni tizenhat éven keresztül. Nagyon szerencsés vagyok, hogy annyi mindenen keresztül mentem ez idő alatt – remek csapatok és a legjobb versenyzők ellen küzdhettem.”



„Köszönöm nektek, köszönöm mindenkinek, aki követett és támogatott ez idő alatt, a családomnak, hálás vagyok, hogy mindennek a részese lehettem – megtiszteltetés volt” – hangzottak az érzelmes szavak a tizenegyszeres futamgyőztestől. Rob Smedley, Massa egykori ferraris versenymérnöke, a Williams jelenlegi teljesítményért felelős szakembere szerint most jött el az idő, hogy a brazil visszavonuljon a Forma-1-ből.

„Az autó közel sincs ott, ahol azt akartuk, hogy legyen, ő viszont még mindig csúcsteljesítményt nyújt. Nem hinném, hogy több pontot szerezhettünk volna ezzel az autóval. Szerencsétlen volt, hiszen nyerhetett volna Azerbajdzsánban. Hétvégéről hétvégére támaszkodhattunk rá, egy olyan pilóta, akit imádott a csapat, a paddock, és még mindig remekül teljesít… nem is lehetne szebben búcsúzni” – tette hozzá a brit szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: