DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Lauda elárulta, miért javult fel Bottas

Meglehetősen hullámzó első idényt teljesített a Mercedesnél a finn F1-es, az utóbbi két futamon azonban pole-pozíciót szerzett – az osztrákok háromszoros világbajnoka sejti, mi áll a háttérben.

Valtteri Bottas Brazília után sorozatban másodszor indulhat majd az élről, idén pedig már negyedik alkalommal szerezte meg a rajtelsőséget. A Mercedes egyik főnöke, Niki Lauda elismerően beszélt a finn szombati produkciójáról Abu Dhabiban: „Nagyon örülök neki, elégedett vagyok azzal, ahogy mentálisan túltette magát az idei problémáin. Nagyon boldog vagyok miatta, a szerelői és a teljes csapata miatt” – nyilatkozta a Sky Sports kamerái előtt.

A Nico Rosberg helyére leigazolt versenyző idén nagyon hullámzóan teljesített: olykor még Lewis Hamiltonnal is felvette a versenyt, máskor viszont rettenetesen beleszürkült a mezőnybe. Lauda tudni véli, minek köszönhető Bottas mostani formajavulása:

„Szerintem olyan autóra van szüksége, amit igazán szeret vezetni. Úgy értem, a stílusának nagyon passzolnia kell az autó viselkedéséhez, és itt, Abu Dhabiban nagyon jól sikerült beállítani” – magyarázta a korábbi háromszoros F1-es világbajnok. „Pénteken és ma délelőtt is a leggyorsabbak voltunk. A teljes csomagot nézve a Mercedes most gyorsabb és jobb, és ez segít neki.”

Bottas matematikailag még elcsípheti az összetett ezüstérmet – 22 pont a hátránya a ferraris Sebastian Vettel mögött –, Lauda azonban nem lát erre esélyt: „Szerintem képtelenség a ponthátrány miatt, hacsak Vettelnek nem lesz problémája és nem esik ki. Mindenesetre össze fognak csapni a pályán, aztán meglátjuk, mi lesz a végeredmény.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: