DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa érzelmes búcsúra készül Abu Dhabiban

Egy évvel azt követően, hogy ideglenesen visszavonult, a 2017-es szezon utolsó F1-es futama bizonyára tényleg Felipe Massa búcsúversenye lesz majd - a brazil remek eredménnyel szeretne elköszönni.

 Noha a paddock hajlamos azzal viccelődni, hogy Felipe Masa visszavonulása csak akkor lesz biztos, ha a brazil nem lesz ott a jövő évi Ausztrál Nagydíj rajtrácsán, a tizenegyszeres futamgyőztes biztosra veszi, hogy az Abu Dhabi nagydíj valóban az utolsó versenye lesz a Forma-1-ben. A nemrég legnagyobb riválisait megnevező – és a felsorolásból meglepetésre Kimi Raikkönent kihagyó – Massa már várja a nagydíj eseményeit.



„Biztosan nagyon érzelmes lesz ez a hétvége a számomra, hiszen az utolsó versenyemet teljesítem a Williamsszel, és az utolsót a Forma-1-ben is. „Már nagyon várom, és élvezni akarom minden egyes pillanatát, és remekül akarom zárni a karrieremet. Abu Dhabiban mindig remek a verseny, a hely pedig csodálatos. Az emberek megőrülnek a Forma-1-ért, ezért bízom benne, hogy tele lesz a pálya! Mindig sok partit rendeznek itt, és rengeteg hajó áll a pálya körül, az emberek jól érzik magukat, és izgalomba jönnek a verseny miatt. A pálya infrastruktúrája pedig az egyik legjobb a világon.

Massa csapattársa, Lance Stroll már kevésbé várja újoncéve zárófutamát. „Miután tavaly megneveztek a Williams Martini Racing pilótájaként, ellátogattam ide, és remek eseménynek találtam. Szerintem ez nagyszerű helyszín a szezon befejezéséhez. A sivatagban helyezkedik el, a remek show-val pedig pontosan illik az év végéhez. A pályát nem kedvelem különösebben, hiszen nagyjából stop&go az egész, nincs ritmusa, a show azonban remek, a rajongók pedig élvezik. Az egyik legérdekesebb rész a pályán a bokszkijárat, amely egy alagútban található, szóval eléggé különleges.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: