DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Massa megnevezte legnagyobb ellenfeleit – Raikkönen nélkül

Karrierje utolsó F1-es futamához közeledve a brazil is mérlegre teszi az elmúlt éveket, egyik legutóbbi nyilatkozatában pedig azokat a pilótákat nevesítette, akiket legkeményebb ellenfeleinek tartott.

Noha Felipe Massa soha nem szerzett világbajnoki címet a Forma-1-ben, hárman is csapattársai voltak a sportág elmúlt másfél évtizedének legikonikusabb alakjai közül a Ferrarinál: 2006-ban Michael Schumacher, 2007 és 2009 között Kimi Raikkönen, 2010 és 2013 között pedig Fernando Alonso autója állt a garázs másik oldalán. Annak ellenére, hogy a finn mellett és ellen a vb-címért is harcolt, a brazil nem nevezte a Jégembert öt legnagyobb riválisa közé az AS című lap kérdésére.



„Fernando az első, ez egyértelmű. Aztán ott van Schumacher, nagyjából azonos szinten, akárcsak Hamilton. Majd következik Vettel, aki remek pilóta, de alacsonyabb szinten. Az ötödik pedig… talán Max Verstappen, noha még híján van a kiegyensúlyozottságnak, megvan a tehetsége és a sebessége.” Massa kitért jelenlegi csapattársára, Lance Strollra is: „Nagyon sokat fejlődött a szezon kezdete óta, sokkal jobbá vált, de még korai megítélni őt. Szerintem remek jövő vár rá az F1-ben, de rajta áll, hogy a második, harmadik évben hol fogjuk látni.”

Annak ellenére, hogy már 2013 végén búcsút intett a Ferrarinak, a maranellói alakulat mindig közel állt Massa szívéhez. „Mindig is tifosi voltam, és az is akarok maradni, azt szeretném, hogy a Ferrari megnyerje a bajnokságot. Ha van rá esélyük, mindig nagy rajtuk a nyomás, ez a legnagyobb problémájuk.”

És mi a helyzet a vb-címmel a Williamsnél? „Egy bajnokcsapatnak rengeteg dologra van szüksége. Fizetések, pénz, mint a Mercedesnél, a Red Bullnál, a Ferrarinál. Egy gárdának nagyon erős lábakon kell állnia anyagilag. Ahhoz, hogy a Williams világbajnoki címet nyerjen, sok minden kell még. Erős motorja van, de nem ez az egyetlen tényező. Sok mindenben kell még fejlődnie, de szerintem a dobogó elérhetőnek tűnik számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: