DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Pirellit is megtámadták, elmarad a gumiteszt

Vasárnap este is történt egy rablási kísérlet F1-es dolgozók ellen Brazíliában. Ennek hatására a Pirelli úgy döntött, lefújja az interlagosi tesztet, melyen a McLarennel vett volna részt.

Sao Paulo rossz közbiztonsága miatt évről évre történnek rablások a Brazil Nagydíj idején, melyek az F1 személyzetét érintik, idén azonban a megszokottnál is több incidensre került sor, a Sky Sports szerint öt esetre. A legnagyobb visszhangot a pénteki történés kapta, amely során az interlagosi pályáról távozó Mercedes kisbuszát fegyveresek támadták meg. A csapattagok értékeit elvették, egyikük fejéhez pisztolyt tartottak.

A Sauber, Williams és FIA személyzetét szállító járműveket szintén kiszemelték, de ezeknek sikerült elmenekülniük. Vasárnap este is történt egy rablási kísérlet, melynek célpontja a Pirelli autója volt.



A Pirelli közleményben megerősítette a hírt, és a biztonságra hivatkozva törölte a keddre és szerdára kitűzött gumitesztet, melyen a McLaren próbálta volna ki a fejlesztés alatt álló 2018-as abroncsokat, a volán mögött Stoffel Vandoorne-nal és Lando Norrisszal. „A döntést közösen hoztuk a McLarennel, FIA-val és Formula-1-gyel, a személyzet biztonsága érdekében” – indokolta a döntést a Pirelli.

A Mercedest ért rablás után a brazil szervezők megerősítették a pálya rendőri védelmét, és biztonsági tanácsokkal látták el a helyszínen levő Formula-1-es személyzetet és médiát. Többen elfogadhatatlannak tartották a helyzetet, köztük a 2017-es világbajnok, Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: