DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Massa szégyelli magát, Hamilton dühös a támadások miatt

A brazil F1-es pilóta számára rettentően elkeserítő, hogy szülővárosában félnie kell a száguldó cirkusz tagjainak - szombaton egykori csapata, a Sauber tagjait próbálták meg kirabolni Sao Paulóban.

Pénteken a Mercedes, a Williams, valamint az FIA néhány tagját szállító kisbuszok, szombaton pedig a Sauber egyik járműve keveredett incidensbe helyi fegyveres támadókkal - a szövetség még magyar idő szerint szombat este hívta fel a sportág résztvevőinek figyelmét, hogy kerüljék az egyenruhák használatát az autókban, parkolókártyáikat pedig ne függesszék ki menet közben.

A helyi illetőségű Felipe Massa nagyon csalódott, hogy ilyen esetek megtörténhetnek Sao Paulóban - amikor megkérdezték, hogy szégyelli-e magát a rablási kísérletek miatt, így válaszolt: „Kétségkívül, szerintem mindannyian így érzünk ebben az országban” - idézte a brazil pilótát a Motorsport.



„Mindig a legjobbat várjuk az országunknak, egy biztonságos helyet, ahol oktathatjuk a gyerekeinket és jók a kórházak, amikor viszont ilyeneket hallunk, az nagyon szomorú. Éppen azért, mert brazil vagyok, és én is úgy érzem, a részese vagyok ennek. Ez nem csak az érintettek számára szomorú, hanem azoknak is, akik brazilként hallottak erről. A jövőben változtatnunk kell rajta.”

Lewis Hamilton szombaton Twitteren fejezte ki ellenérzéseit a támadásokkal kapcsolatban, később pedig nyilatkozott is a helyzetről. „A legfrusztrálóbb az egészben, hogy tíz éve vagyok az F1-ben, de minden alkalommal történik ilyesmi valakivel a paddockban. Valószínűleg a kormány is küzd ezzel a problémával, de úgy vélem, erre a hétvégére különös figyelmet kellene szentelniük, mint például Mexikóban.”

„Remélem, hogy sikerül előrelépni ebben az ügyben, és bízom benne, hogy akkor az egész paddockot érinteni fogja majd. Ez részben a Forma-1 felelőssége is, de a vezetőknek kellene lépéseket tenniük azért, hogy mindenki biztonságban érezze magát. Nem helyes, hogy a főnökök védve vannak, vagy hogy én védve vagyok. Mindenkire oda kell figyelni” - vélekedett a brit.

Amikor arról kérdezték, hogy aggasztja-e az F1 vezetőitől származó reakciók hiánya, így válaszolt: „Nem vártam választ tőlük. Remélem lesznek a jövőben találkozók az üggyel kapcsolatban, így a paddockban mindenki, titeket (az újságírókat) is beleértve, nagyobb biztonságban lesz majd. Remélem, hogy fényes jövő áll Sao Paulo és Brazília előtt, mert mindkettő remek hely.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: