DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Egyetlen hibát követtem el idén

A Ferrari-elnök kritikus megszólalására válaszolva Sebastian Vettel elismerte, a csapat versenyzői is felelősek a meghiúsult bajnokságért. Bakut nagy hibájának tartja, de „a többi belefért”, vélekedik.

A Brazil Nagydíj csütörtökjén a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne kritikus nyilatkozatával szembesítették Sebastian Vettelt: a vezér úgy nyilatkozott, a világbajnoki remények szertefoszlásáért a technikai problémák mellett „a pilóták által elkövetett hibák és az általuk rosszul meghozott döntések” is hibáztathatók.

Két eltérő jellegű baklövés jut eszünkbe az egyéni világbajnokságot Olasz Nagydíjig vezető Sebastian Vettel szezonjából, melyekért egyaránt drágán fizetett: Szingapúrban rajtbaleset miatt esett ki, és vesztett el akár 25 pontot, Azerbajdzsánban pedig elvesztette fejét, és biztonsági autó mögött Lewis Hamiltonra húzta a kormányt: ismerve, hogy a britnek később meglazuló fejtámasza miatt ki kellett állnia, ezt a versenyt is megnyerhette volna, végül negyedik lett.

„Igazat kell adnom neki, mindig vannak dolgok, melyeket máshogy is csinálhattunk volna. Összességében, azt hiszem, mind egyetértünk abban, hogy különböző okok miatt nem olyan szezonunk volt, egészen mostanáig, amilyen lehetett volna, vagy amilyennek kellett volna lennie” – adott igazat Marchionnénak az ESPN-nek nyilatkozó Vettelt. „Azt hiszem, visszatekintve Baku emelkedik ki, ez nyilvánvaló. A többi szerintem belefért.”

A friss nyilatkozatból érződik, hogy Vettel továbbra sem érzi magát vétkesnek a rajtbaleset miatt, amely rajta kívül Max Verstappen és Kimi Raikkönen versenyének is véget vetett. Szingapúrt két motorhiba követte: Malajziában az időmérőt, Japánban a futamot bukta két olcsó alkatrész, utóbbi alkalommal egy gyújtógyertya miatt. A négyszeres világbajnok kiemelte, a csapatszellem már túlesett a mélyponton:

„Része vagyok a csapatnak, együtt éljük végig a szezont. A morál jó, a srácoknak nehéz időszaka volt az utóbbi pár hétvégén, nagy változások történtek, a beállításokon kellett dolgozni, hosszúra nyúltak az éjszakák és így tovább. Reméljük, hogy két nyugodt hétvégével fejezzük be a szezont. A nyugodtat nem az eredményre értem, a maximumra fogunk törekedni!” – zárt az utoljára Magyar Nagydíjon győztes versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: