DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Ferrari: Részben a pilótákon ment el a szezon

Sergio Marchionne számot vetett idei szezonjukról: a balszerencsében nem hisz, így a műszaki problémák mellett a pilótáik által elkövetett hibákat okolja az elúszott vb-címért.

Utóbbi néhány évéhez képest kiemelkedően kezdte idei szezonját a Ferrari. Az 2017-es mérlegük eddig öt pole-pozíció és négy futamgyőzelem, melyre 2010 óta nem volt példa. Sebastian Vettel ráadásul a szezon első felében végig vezette a bajnokságot, míg az idény utolsó harmadába érve be nem ütött a krach. Szingapúrban a rajtbaleset miatti kettős nullázásnak, Malajziában és Suzukában pedig a múlni nem akaró technikai problémáknak köszönhetően sodródtak a maranellóiak egyre távolabb mind az egyéni, mind a konstruktőri világbajnoki címtől.

vettel_szingapur

Az év egyik sorsdöntő estéje Szingapúrban


Az istálló vezérigazgatója, Sergio Marchionne a múltkori, szabályok okozta kifakadását követően végzett egy összegzést csapata teljesítményéről. Az olasz nem vallja magát babonásnak, így egyértelműen megfogalmazta, mi okozta a vesztüket. „Összességében [idei teljesítményünk] tükrözi, ahogy a dolgokat kezeltük. A szezon második felében a műszaki problémák mellett a pilóták által elkövetett hibák és az általuk rosszul meghozott döntések okolhatók.” Marchionne azt állítja, fájó módon, de tanultak ezekből. „A szezon második fele rámutatott olyan hibákra, amelyek a módszereinkre vezethetők vissza. Ezeket korrigáljuk, így a 2018-as remélhetőleg egy sokkal jobb idény lesz.” A vezér pozitívumot is említett, elárulta, mennyire értékelik az utóbbi egy évben elért fejlődést.

„Ha tavaly ilyenkor felvetettem volna, hogy 2017 első felében ilyen jól fogunk teljesíteni, senki sem hitt volna nekem. A kiindulási helyzethez képest tehát jól teljesítettünk, de a feladatot végül nem tudtuk befejezni. Ez már a 2018-as cél. Bánjuk, hogy nem ment jobban, de az autó már ott van, ami az én szememben a mai mezőny talán legjobbja.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: