DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: Senna még mindig a szívekben honol

Carlos Sainz feledtetné a Mexikói Nagydíjon elszenvedett legutóbbi csalódását Brazíliában. A fiatal spanyol érzi, hogy a pálya környékét Ayrton Senna szelleme lengi be mind a mai napig.

Legutóbb Mexikóban a Renault-motorral szerelt istállók rendkívül gyenge megbízhatóságot mutattak, köztük a gyári csapat is. Bár Max Verstappen egy francia erőforrással szerelt Red Bullt a futamgyőzelemig vitt, a másik öt autó ugyanazzal a motorral feladni kényszerült a versenyt. Ebből négy motorhiba miatt, Carlos Sainz pedig a kormánymű meghibásodása okán.

Ezért is várja különösen a Renault friss igazolása, hogy maga mögött tudja a gyengén sikerült Mexikói Nagydíjat. Bár az időmérő edzésen még remekelt és a nyolcadik rajtkockát szerezte meg, a futam 59. körében kormányhiba miatt kiállt. Milyen érzésekkel utazik Interlagosba a spanyol tehetség?

„A pálya nagyon szép és a mai napig mindenhol azt érzed, mintha Ayrton Senna jelen lenne. Még most is ott van a brazil legenda az emberek szívének mélyén, emiatt egészen speciális légkört teremt, amikor ott vagyunk. Magát az aszfaltcsíkot nem kifejezetten kedvelem, de a Formula-1 egyik történelmi helyszíne. Számos világbajnoki cím dőlt már el itt, hosszasan sorolhatnánk az izgalmas történeteket. A kultúra és az ételek a kedvenceim közé tartoznak, emiatt valószínűleg ide szeretek a legjobban utazni” – nyilatkozta Carlos Sainz.

Sainz feledtetné a mexikói kisiklást


„Tavaly egészen jó versenyt futottam itt, az időmérőn még a 15. helyen végeztem, két másodperccel lemaradva a legjobbaktól, másnap pedig az esőben csatázhattam ellenük fej-fej mellett! A stratégiát is jól választottuk meg, kitűnő munkát végeztünk, aminek nyolc csodás világbajnoki pont lett az eredménye. A pályán sok az emelkedő és a lejtő, valamint az időjárás is sokszor okoz meglepetéseket. Kitűnően kell beállítani az autót, hogy a gyorsan változó viszonyokhoz is jól alkalmazkodhassunk” – utalt a gyorsan változó interlagosi időjárásra a fiatal spanyol.

„Mexikóban rögtön az elején megperdültem nagy sebességnél, ez sokat rontott a későbbi esélyeimen. Brazíliában fontos lenne pontokat szereznünk, az autó ugyanis önerőből képes az első tízben végezni bármilyen pályán. Javítanunk kell az elmúlt hetek eredményein” – tette hozzá Sainz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: