DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

McLaren: A legutóbbi fejlesztésünk fantasztikusan jó

Egész évben nyilvánvaló volt, hogy a McLaren aerodinamikailag kiválóan sikerült autó, legutóbbi újítása azonban egészen kitűnő, még a legmerészebb várakozásoknál is több időt nyernek vele.

Austinra egy forradalmian új első vezetőszárnnyal jelentkezett a wokingi istálló és az új elem azóta kétszer is vaskosan bizonyított. Az Egyesült Államokban és Mexikóban is egyelőre még csak Fernando Alonso versenyautóján láthattuk a frissítést és a két időmérő, illetve a spanyol versenytempója tökéletesen visszaigazolta, hogy az újítás sikeres.

Az új szárny azért is fontos, mert a 2018-ra tervezett autó egyik újítása lesz majd ennek továbbfejlesztése és máris remeknek bizonyul. Mexikóban az időmérő első szakaszában Fernando Alonso a pálya középső, igazán technikás részén az abszolút leggyorsabb időt autózta. Eric Boullier, a McLaren csapatigazgatója elismerte, még őket is meglepte az újítás sikeressége, ami minden várakozást felülmúlóan jól sikerült.

Alonso sebessége az új idomokkal figyelemreméltó volt


„Kicsit még jobb is, mint eleinte gondoltuk. Meglepetésként ért, nem számítottunk arra, hogy ennyire versenyképesek leszünk vele. Fernando autóján ezen kívül több más új elemet is teszteltünk, rengeteget hoz a konyhára, ez csodálatos hír. Remélhetőleg Brazíliában már Stoffel (Vandoorne) autójára is sikerül felszerelnünk ugyanezeket” – nyilatkozta Eric Boullier.

„Kitűnő referencia, mivel ez része lesz a jövő évi autónknak és jó tudni, hol állunk és meddig juthatunk el összességében. Hogy Alonso szerint jelenleg a miénk a legjobb autó? Jó ilyet hallani, a lehető legjobb jutalom ez a csapatnak. De úgy vélem, minden verseny más és más. Szerintem vannak pályák, amik inkább a Red Bullnak kedveznek és vannak, amik nekünk. Tudjuk, mik a gyengébb pontjaink a Red Bullhoz képest és vélhetően ők is tudják ugyanezt fordítva saját magukról” – tette hozzá a csapatigazgató.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: