DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg: Nem haboztam, amikor Kubica hívott

A 2016-os bajnok menedzserként segíti az F1-es visszatérésre készülő lengyelt - a német úgy véli, Lewis Hamilton mellett ő volt a másik legkeményebb ellenfele a száguldó cirkuszban.

A felek szeptember közepén hozták nyilvánosságra, hogy a tavaly visszavonult Nico Rosberg lett Robert Kubica menedzsere - a lengyel azóta két alkalommal is tesztelhetett a Williamsnél, és nagy az esélye rá, hogy jövőre ő lesz Lance Stroll csapattársa. Az száguldó cirkusz utáni életet nagyon élvező német expilóta a Forma-1 hivatalos oldalának nyilatkozva elmesélte, hogy nem volt kérdés, elvállalja-e a szerepet Kubica mellett.



„Lewis és Robert a leggyorsabb srácok, akik ellen valaha is versenyeztem, ezért amikor Robert megkért, könnyű döntés volt - mégpedig azért, mert tudtam, milyen gyors, jobban, mint bárki más.” A címvédőnek felvetették, hogy a Mercedes németes alapossága, vagy a Ferrari olaszos lelkesedése jelenti-e a kulcsot a győzelemhez, Rosberg azonban azt mondta, „Nincs egyetlen mód arra, hogy nyerni tudj. Mindkét félnek megvan a maga stílusa, és mindketten közel vannak képességeik csúcsához. A két különböző karakter összecsapása teszi igazán izgalmassá a párviadalt.”

Mivel Rosberg kőkemény csatákat vívott Lewis Hamiltonnal az elmúlt években, jól ismeri a brit pilótát - azonban nem tanácsol semmit sem Sebastian Vettelnek azt illetően, hogy mivel lehet legyőzni őt. „A versenyző Lewist mindenkinél jobban ismerem, de hagyom, hogy Seb maga jöjjön rá ezekre a dolgokra” - mondta a német, majd kitért arra, sajnálja-e, hogy már nem tagja az F1-es mezőnynek. „Cseppet sem, hiszen sikerült elérnem, amit célként tűztem ki magam elé 15 évvel ezelőtt. A végeredmény pedig nem is lehetett volna tökéletesebb. Teljesen elégedettnek érzem magam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: