DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Netflixre költözhet az F1

A következő szezontól kezdve eddig ismeretlen területre törhet be a száguldó cirkusz: a világ legnagyobb streaming-szolgáltatója, a Netflix nyithat új fejezetet a közvetítések terén.

A Liberty Media év eleji megjelenése óta fontolgatja, hogy átalakítja a Forma-1 közvetítési struktúráját, eddig azonban konkrét lépésekre nem került sor. A legkiaknázatlanabb terület eddig az online lehetőségek piaca maradt, annak ellenére, hogy a közösségi médiában történő szerepvállalás hétmérföldes lépésekkel haladt előre idén. A sportág többségi tulajdonjogait birtokló cég jövőre azonban nagyot húzhat, ugyanis a közvetítésekben még inkább is felhasználhatja az internet nyújtotta opciókat.



A német Welt című lap információi szerint a Liberty Media megállapodást kötött a világ egyik legnagyobb streaming-szolgáltatójával, a Netflixszel, melynek segítségével forradalmasítani fogja a közvetítéseket. „A Liberty Media folyamatosan próbálja kiterjeszteni a Forma-1 jelenlétét különböző multimédiás csatornákra” - idézte a lap Sean Bratchest, a sportág kereskedelmi és marketingügyeiért felelős ügyvezető igazgatóját.

„A Netflixszel jelenleg is tárgyalunk egy 2018-tól kezdődő együttműködésről.” Az amerikai másik nyilatkozata már a Bild hasábjain olvasható, mely szerint „Az internet kiemelt fontosságú számunkra, jelenleg fejlődési fázisban vagyunk.” A Liberty Media állítólag nem élő közvetítéseket (vagy azok egy részét) fog a Netflixre költöztetni, inkább exkluzív anyagokat, összefoglalókat és ismétléseket fognak sugározni online.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: