DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Jövőre világbajnokságot nyerhetünk

Kimi Raikkönen úgy véli, az idei erősödés tovább folytatódik 2018-ban, a csapat úrrá lesz a megbízhatósági gondokon is és még jobb teljesítményt nyújt, még több futamgyőzelemre számít.

A Scuderia borzalmas ázsiai túrát élt meg balesetekkel és motorhibákkal, amivel gyakorlatilag Sebastian Vettel el is veszítette minden reményét a világbajnoki címre, mivel Lewis Hamilton rendkívül jól használta ki a Ferrari botlásait és szinte behozhatatlan előnyre tett szert.

Az olasz istálló még nem írja le teljesen világbajnoki esélyeit, Kimi Raikkönen pedig bízik benne, hogy a csapat balszerencséje rövid életű lesz és hamarosan újra elöl lesznek. „Természetesen minden versenyen kettős győzelmet szeretnénk aratni” – nyilatkozta a finn pilóta a La Gazetta dello Sport lapnak.

„De a siker sok dologtól függ, nem kevésbé az ellenfelektől. Ebben a szezonban egyértelműen a jó irányba indultunk el, főleg a télen elvégzett kiváló munkának köszönhetően. Biztos vagyok abban, hogy jövőre még erősebbek leszünk” – tette hozzá 2007 világbajnoka, aki a mai napig az utolsó egyéni bajnoki címét szerezte a Ferrarinak.

Kimi Raikkönen a csapat és saját erősödésére számít, újra futamokat akar nyerni


„Vettellel remek a viszonyunk, ez segít könnyebben leküzdeni a problémákat, ez a csapat számára is előnyös. Szinte már akkor barátokká váltunk, amikor először a Formula-1-be tette a lábát, de természetesen a pályán meg akarjuk verni egymást” – utalt csapattársára Raikkönen.

„Hogy mikor akarok visszavonulni? Néha még a jövő hétre sincsenek terveim, nemhogy olyan távolra. De talán ralizni fogok hobbiból, miután innen elmegyek. A vezetés és a versengés miatt vagyok a Formula-1-ben. Továbbra is erősen érzem, hogy versenyeket tudok nyerni és harcolni a világbajnoki címért. 2018-ban meg is teszünk érte mindent” – zárta gondolatait a finn jégember.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: