DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso napokon belül dönthet jövőjéről

A spanyol F1-es pilóta hetek-hónapok óta halasztja a mindenki által várt bejelentést, az USA Nagydíjra készülve azonban talán valóban eldöntheti, hogy hol folytatja tovább 2018-ban.

Fernando Alonso nem túl boldogan hagyhatta el Japánt, hiszen egy helyezéssel lemaradt a pontszerzésről, ráadásul feltartás miatt megrovásban is részesítették. Bár idei esélyek terén továbbra is a szürke zónában mozog, a spanyol állítása szerint egyre tisztábban látja, hogy mit akar csinálni majd 2018-ban.



„Hála Istennek Austinig van még egy-két hetünk, és jó lenne addig döntést hozni” - mondta a kétszeres bajnok, aki nagyon szereti a Circuit of the Americast, hiszen tavaly az ötödik helyen zárt a McLaren-Hondával, és 2015-ben is ebben a pozícióban haladt, amikor autója meghibásodása miatt végül kikerült a pontszerzők közül.

A címvédő Nico Rosberg - aki szerint nincs esély arra, hogy védence, Robert Kubica rajthoz álljon Austinban - szerint Alonsónak hamarosan sikerül aláírnia a szerződést a McLarennel. „Beszéltem vele, és láthatóan izgalomba jött attól, hogy a McLarennel folytassa tovább - és hogy komolyabb lóerővel rendelkező motor hajtsa az autóját.”

A Sky Sports szakértője, Johnny Herbert még tovább ment: „Már megtörtént az egyezség, egyelőre csak kivár. Biztosra mondhatom, hogy a McLarennél fogjuk látni őt jövőre” - mondta a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: