DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainzot hidegzuhanyként érte a váltás híre

A spanyol F1-es pilóta Austinban már a Renault sárga-fekete gépét fogja vezetni, de mint elmondta, ugyanúgy meglepődött a hír hallatán a Japán Nagydíj hétvégéjén, mint bárki más.

Mindez annak a tükrében furcsa, hogy Carlos Sainz és a Renault viszonya már több mint egy évre visszanyúlik: az enstone-iak tavaly nyáron is meg akarták szerezni a spanyolt, ám akkor a Toro Rosso határozottan elzárkózott attól, hogy elengedje őt. Ám a „nagy őszi motormizéria” lehetővé tette, hogy a jövőre negyedik szezonjára készülő pilóta rombuszos overallba öltözzön 2018-ban, Jolyon Palmer helyén. Igen ám, de a brit szombaton hirtelen bejelentette, hogy már az USA Nagydíjon sem lesz tagja a csapatnak, így a vártnál hamarabb megnyílt az út Sainz előtt a Renault-hoz.



Annak ellenére, hogy folyamatosan levegőben lógott a szezonközi váltás lehetősége, még a spanyolt is váratlanul érte a hír. „Valójában fél órával a bejelentés előtt szereztem tudomást róla, nem igazán számítottam rá” - idézte Sainzot az F1i.com. „Hatalmas meglepetés volt ez a srácoktól, a menedzserem adta tudtomra, hogy Cyril (Abiteboul, a Renault ügyvezetője - a szerk.) mondta el neki.”

A spanyol, aki kicsúszással búcsúzott a Toro Rossótól Japánban, elmondta, hogy a hír hallatán nem jött láza, hiszen akkor a versenyhétvége eseményeivel volt elfoglalva, szombat este azonban egyre jobban kezdte felfogni, hogy mi történik vele. „Amikor lefeküdtem, boldog voltam, mert tudtam, ez remek lehetőség arra, hogy hamarabb alkalmazkodjak az autóhoz, hamarabb megismerjem a mérnökeimet, a csapatot, a szerelőket annál, amire számítottam. Örültem neki, noha nem voltak túláradóak az érzelmeim, mert annyira koncentráltam a hétvégére, hogy nehéz volt nem rá gondolni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: