DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Az olasz sajtó sem kíméli a Ferrarit

Zsinórban harmadik versenyén zárt katasztrofális versenyt a gárda, így nem csak a nemzetközi, hanem az őket hol simogató, hol rugdosó olasz lapok szerint is a Mercedesnél fog landolni az F1-es vb-cím.

Sebastian Vettel egy elromlott gyújtógyertya miatt kényszerült feladni a Japán Nagydíjat vasárnap - mint kiderült, a csapat japán beszállítója, az NGK volt a ludas, melynek központja nagyjából egy órányira található a suzukai versenypályától. Az utóbbi három versenyen Sebastian Vettel mindössze 12 pontot gyűjtött, Lewis Hamilton 68 egységével szemben, így a paddock nagy része biztosra veszi, hogy a brit és csapata, a Mercedes már fél kézzel fogja a trófeát.



Az olasz sajtó vezető lapjai is hasonlóképpen látják a helyzetet: „Kialudt a Ferrari” - áll a La Gazetta dello Sport hétfői számának címlapján. Az újság hozzáteszi, Sebastian Vettel reményeit egy gyertya törte össze, és hogy Lewis Hamilton előnye már 59 pont a tabellán. A lap a csalódott német pilótát is idézi, akinek „nagyon fáj” a suzukai kiesés. A Corriere dello Sport sem volt kíméletes: „Padlón a Ferrari” - írta öles betűkkel a lap, szerintük legközelebb 2018-ban lesz esélyük újra megpróbálni.

A Corriere della Sera úgy fogalmaz, hogy Lewis Hamilton közelebb került a bajnoki címhez a „vörösök fekete napján”. Az újság internetes oldala külön grafikán mutatja meg a „Ferrari összeomlását” egy hónap alatt, és egyértelműen a Ferrarira hárítja a felelősséget az egyéni hibáktól (Szingapúr) kezdve a megbízhatósági problémákig (Malajzia és Japán). A lap szerint a versenyzés kegyetlen világ, amely minden ballépést megtorol, de kitért Raikkönenre is, aki szolidan hozta azt, amiért szerződést hosszabbítottak vele, néhány héttel ezelőtt 2018-ra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: