DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Massát saját, 2009-es balesetére emlékeztette Grosjean bukása

A Haas francia pilótája egy felváló csatornafedél miatt csúszott ki és vágódott nagy erővel a gumifalnak a második sepangi edzés végén, Felipe Massának pedig egyből saját hungaroringi balesete jutott az eszébe.

Nem múlt el nagyobb incidens nélkül a Malajziai Nagydíj második gyakorlása: Romain Grosjean irányíthatatlan VF-17-esével, nagy sebességgel csapódott a gumifalba, de szerencsére a francia ép bőrrel úszta meg az ütközést. Charlie Whiting versenyigazgató úgy döntött, hogy a körülményekre való tekintettel nem is indítja újra az edzést, inkább helyettesével, Laurent Mekies-zel a helyszínre ment, hogy szemrevételezze a sérült csatornafedelet.

A balesetet megnézve Felipe Massának egyből saját, 2009-es hungaroringi bukása jutott az eszébe - a mostani incidensnél egyébként a Haas mögött autózott. „Szerencsére ezúttal semmi sem repült át az autóm felett, és örülök, hogy Romainnek sincs baja - persze az autója kevésbé, de ő maga jól van” - nyilatkozta a brazil a Motorsportnak. „Az FIA-nak mindent megfelelő módon kell irányítania, hogy ilyen ne történjen meg még egyszer.”

„Éppen mögötte voltam, és az jutott az eszembe, hogy volt tapasztalatom egy felém repülő rugóval, egy csatornafedél pedig már túl sok lett volna. Láttam, hogy átment valamin, de nem tudtam pontosan, hogy mi volt az. De szerencsére semmi sem történt” - tette hozzá Massa, akinek annak idején csaknem egy fél szezont kellett kihagynia balesete miatt.

Grosjean szintén változtatásokat eszközölne annak érdekében, hogy ilyenek ne történjenek meg ismét. „Csak nemrég láttam a felvételt, egy csatornafedél egyszerűen elengedett” - mondta a francia. „Az ideális íven haladtam, és hatalmas kárt tett a jobb hátsó gumimban, láttam, hogy a kerék már nincs a helyén - elkezdtem pörögni a fal felé, ez pedig nem túl ideális.”

„Valamit tenniük kell majd ennek érdekében - remélem, holnapra sikerül jó beállítást találni, és a csatornafedelek is a helyükön maradnak majd. Jól vagyok, és ez a legfontosabb. Fel kell készítenünk az autót, és biztos vagyok benne, hogy a pálya megoldja a gondokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: