DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez és Ocon viszonya rendeződik

Az idei évad legszikrázóbb csapaton belüli harcait a Force India párosa hozta össze, több alkalommal is ütköztek egymással. Mindketten dolgoztak a viszony javításán és úgy tűnik, szent a béke köztük.

Sergio Perez szerint mindketten tettek azért csapattársával, Esteban Oconnal, hogy helyreállítsák csorbát szenvedett csapatbeli viszonyukat. Főleg azok után, hogy egyértelmű lett, hogy mindketten továbbra is a Force India gárdáját erősítik 2018-ban is.

Perez a Szingapúri Nagydíj hétvégéjén írta alá egy éves szerződéshosszabbítását az indiai istállónál, Ocon szintén marad. Kettejük versengése Kanadában torkollt először negatív érzésekbe, amikor az istálló nem igazán engedélyezte a franciának, hogy frissebb gumikon megelőzze mexikói csapattársát, ezzel esélye lehetett volna akár a dobogót is elérni. Ezzel szemben még mindketten pozíciót veszítettek Sebastian Vettellel szemben is.

Azerbajdzsánban jött a következő menet, amikor össze is ütköztek, mindkettejük autója megsérült, pedig szinte biztosan dobogóra állhattak volna. Volt gond a Magyar Nagydíjon is a rajt után, de a mélypont Belgiumban következett el, amikor is az előzni próbáló Ocont a falhoz szorította Perez (azon a nagydíjon valójában kétszer is megtörtént), újra megsérült mindkét autó, értékes pontokat veszítve ezzel az istálló.

Perez és Ocon a békülés útján


A Force India eddig a pontig engedte versenyezni szabadon a két pilótát, akik maguk is érezték, hogy ez így tovább nem mehet. Azóta két dupla pontszerzéssel jelentkeztek, balhé nélkül. Perez szerint Belgium után leültek és tisztázták kettejük viszonyát és azóta számottevő javulás állt be csapattársával.

„Úgy vélem, voltak olyan pillanatok, amikor nem működtünk jól együtt és ez látható is volt. Később megváltoztak a dolgok, először rossz irányba, Belgium volt egyértelműen a mélypont. Úgy gondolom, azóta azért elmozdultunk a holtpontról, most már előrefelé nézünk. Újra együtt tudunk működni és ez nagyon fontos a csapat szempontjából, ebből csak profitálhatunk” – nyilatkozta a mexikói pilóta.

„Baku után sajnos nem tisztáztuk a félreértéseket és bennünk maradtak a negatív érzelmek. Jó dolog viszont, hogy azóta leültünk mindent megbeszélni, a jövő év szempontjából is fontos ez. Minden versenyen a maximális pontot kell szereznünk, hogy megőrizzük a csapat negyedik helyét. Több százan dolgoznak azért, hogy a csapat minél előbb végezzen, mindketten tudtuk, hogy ezt nem ronthatjuk el mi ketten” – tette hozzá Sergio Perez.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: