DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Megoldást találhatott a fékgondokra a Haas

A Malajziai Nagydíj pénteki szabadedzésein kiderül, hogy működik-e az F1-es istálló módosított rendszere - Romain Grosjean már nagyon várja, hogy kipróbálhassa a szabadedzéseken...

Továbbra is folyamatosak a fékproblémák a Haasnál, bár Kevin Magnussen sokkal kevésbé szenved ezzel, mint Romain Grosjean, de így is keresi a megoldást a csapat. Grosjean idén rendszeresen variál a Brembo és a Carbone Industrie fékei között, de most már eldöntötte, hogy kényelmesebb számára az utóbbi - viszont a hűtése nem megfelelően megoldott egyelőre.

Ezen próbál változtatni a csapat és Malajziában új Carbon Industrie-féktárcsákat próbál ki - amennyiben sikeres lesz a pénteki gyakorlás, akkor maradnak is ennél a verziónál. "Új tárcsáink lesznek több hűtéssel erre a hétvégére, ennek pedig segítenie kell. Remélhetőleg maradhatunk is ezeknél a folytatásban. Új féket terveztünk, az egész csapat keményen dolgozott és előrelépést ért el" - magyarázta a francia pilóta.

haas_1



Hozzá kell tenni, hogy Grosjean már Szingapúrban is ezeket a fékeket szerette volna használni, de egész egyszerűen nem készültek el. A francia szerint egyébként az sem baj, ha a Brembóval kell folytatniuk egyszer-egyszer - bizonyos pályákon kénytelen volt visszaváltani erre a csapat. "Jobban éreztem magam a Carbone Industrie-vel, de a Brembo is sokat fejlődött az utóbbi időben. Ha vissza kell rá váltanunk, az is rendben van, nem aggódom."

Tehát a lényeg, hogy pénteken elmondhassák, hogy megtalálták a megoldást, minden mással majd utána foglalkoznak...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: