DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Váratlan: Rosberg lett Kubica menedzsere

Robert Kubica F1-es visszatérési esélyei hirtelen nagyot zuhantak azáltal, hogy a Renault mégis máshol kezdte el keresni 2018-as pilótáját, a lengyel azonban nem adja fel a harcot, és egykori ellenfelétől, az uralkodó világbajnoktól kér segítséget.

EasyCapture4_1



Már a Formula-1 teljes közössége kezdte elhinni, hogy Robert Kubica jövőre hét év távollét után tényleg ismét a mezőny teljes jogú tagja lehet, miután a Renault-val a nyár folyamán lebonyolított tesztek mindegyike pozitív kicsengéssel és a lengyel remek formájáról való áradozással zárult. A színfalak mögött azonban a McLaren és a Honda közötti szakítás események olyan láncolatát indította el, amelyre Kubicának nincs ráhatása, és a francia csapat egy pálfordulással mégis Carlos Sainz leszerződtetéséről döntött a jövő évre Nico Hülkenberg mellé.

Kubica ezzel kissé váratlanul kikerült a képből, de a 32 éves pilóta ezzel még koránt sem tett le az F1-es visszatérés lehetőségéről. Szerződést bontott a Renault-val, és máris más csapatoknál kezdett el szaglászni, most pedig ebben egy olyan társat kapott, aki nemcsak remekül kiismeri magát a paddockban, de nagy tisztelet is övezi, hiszen egy évvel korábban még ő maga is a mezőny oszlopos tagja volt. A tavaly év végén visszavonult Nico Rosberg csatlakozott Kubica már meglévő menedzsmentjéhez, és Alessandro Alunni Bravival közösen fognak dolgozni azon, hogy a lengyel már jövőre ülést kapjon valamelyik istállónál.

„Fantasztikus, hogy Nicóval dolgozhatok ezen. Gyerekkorunk óta ismerjük egymást, most pedig fontos szerepet tölt majd be az F1-es visszatérésemben” - beszélt a különös partnerségről Kubica, aki már az utánpótlás-szériákban is sokat csatázott Rosberggel, a királykategóriában pedig ugyanabban az évben, 2006-ban debütáltak.

„Robert és Lewis [Hamilton] a két leggyorsabb pilóta, akik ellen valaha is versenyeztem” - mondta Rosberg. „Emiatt izgatottá tesz, hogy most Roberttel együttes erővel dolgozunk az F1-be való visszatérésén.”

00001844_008

Rosberg már korábban is jelezte, hogy akár a menedzseri munkák révén a továbbiakban is szeretne kötődni a Formula-1-hez, és most kezdésként rögtön egy igen komoly fába vágta a fejszéjét, a Renault kapuinak bezárulását követően ugyanis igencsak szűkek maradtak Kubica 2018-as versenyzési lehetőségei. A Force Indiánál, a Toro Rossónál, a Saubernél és a Williamsnél akadnak még betöltetlen ülések, illetve bejelentetlen szerződések, de az első három csapatnál valószínűleg nem szerepel a kalkulációk között Kubica. Jelenleg a Williams tűnik a legéletképesebb opciónak, amennyiben Felipe Massa ténylegesen is visszavonulna, Rosberg ráadásul a grove-iaknál tudná a legkönnyebben mozgatni a szálakat, hiszen F1-es karrierje első négy évében maga is náluk versenyzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: