DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Késésben a Mercedes fejlesztései

Alapesetben is nehéz hétvége elé néz a Mercedes Szingapúrban, most úgy fest, hogy a fejlesztései sem készülnek el a következő versenyhétvégére. Hiányozhat a nagy leszorítóerő.

A Mercedes keményen dolgozik egy speciális csomagon, amivel a nagy leszorítóerőt igénylő pályákon kívánnak sokkal hatékonyabban pályára gurulni, ugyanis láthatóan Monacóban és Magyarországon is szenvedtek a lassú, kanyargós, csúszós aszfalton. Valtteri Bottas szerint azonban a frissítések Szingapúrra nem érkeznek meg.

Lewis Hamilton a legutóbbi négy versenyből hármat megnyert, ezzel átvette a vezetést a világbajnoki összetettben. A szakértők döntő többsége azonban arra számít, hogy az Olasz Nagydíjon mutatott harmatos teljesítménye után a Ferrari Szingapúrban visszavág, ugyanis a hasonló karakterisztikájú pályákon, mint Monaco és a Hungaroring idén az olasz versenygépek voltak láthatóan jobbak.

Hamilton különösen szenvedett Monte Carlóban idén


„Úgy utazunk Szingapúrba, hogy tudjuk, nem lesz könnyű ügy számunkra. A sok leszorítóerőt igénylő pályákon láthattuk idén mennyire erős a Ferrari, a forró időjárási körülmények szintén inkább az ő malmukra hajtják a vizet. A Red Bull-lal is számolni kell, ők is nagyon jók lehetnek” – tekintett előre Valtteri Bottas.

„Bőven van még munkánk a nagy leszorítóerős csomagunkkal, már folyamatban van néhány komoly fejlesztés, de Szingapúrban még nem használhatjuk, kicsit késnek. Nagy kihívás lesz így a Szingapúri Nagydíj, nem gondolnám, hogy mi vagyunk a favoritok a következő versenyhétvégén” – tette hozzá a kétszeres futamgyőztes finn.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: