DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bottas: Még nem ment el a bajnoki cím

A finn számára nem a legjobban alakult a Belga Nagydíj hétvégéje: Lewis Hamilton és Sebastian Vettel az első két helyen végeztek, őt pedig csak ötödikként intették le a futam végén.

Ennek ellenére Bottas továbbra is hiszi, hogy még van esélye a világbajnoki cím megszerzésére. Hátránya Sebastian Vettelhez képest 41 pont, míg Hamiltonhoz viszonyítva 34 egység.

A Belga Nagydíjon elveszítette harmadik pozícióját, ennek ellenére sok van még a szezonból, és ezt a Mercedes pilótája is tudja: „Nem zárnám ki teljesen még ezt a dolgot, ha jó lesz a teljesítményem. Még van nyolc verseny, amin nagyon sok pontot lehet gyűjteni.”

 bottas-a-bajnoki-cimrol-2017



A finn versenyző, még ha nem is így szeretne pontokat hozni, a műszaki hibákból is profitálhatna: „A srácok előttem egyszer sem estek ki, remélhetőleg mi sem fogunk, de ez is megtörténhet. De nem ezen gondolkodom. Nem szabad a negatívumokon filozofálnom.”

A Mercedes azonban nemrég a csapatutasításról beszélt, így Bottas egyáltalán nincs jó helyzetben, ha továbbra is Hamilton mögött végez a futamokon: „Egy bizonyos ponton megértem, ha a csapat a bajnoki címre fog hajtani, és majd az egyikünket előnyben részesíti majd a győzelmeknél, de erről még egy kicsit korai beszélni. Most versenyről versenyre kell haladnunk, mert minden hétvége különböző helyzetet teremthet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: