DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardónak egyetlen dolog jut eszébe Spáról

Az ausztrál F1-es pilóta nem mondhatja, hogy nem megy neki a belga aszfaltcsíkon, ugyanis két alkalommal a dobogóra is sikerült felállnia a Red Bull színeiben versenyezve - mellette Max Verstappen is elárulta, miért szereti az ardenneki pályán.

Ha van versenypálya, melyre a versenyzők korábbi eredményeiktől vagy tapasztalataiktól függetlenül szívesen utaznak, az Spa-Francorchamps - és nem azért, mert a négyhetes nyári szünet utáni első nagydíj helyszíne.

A Red Bull Racing pilótáinál mindehhez hozzájön, hogy mindketten kellemes emlékekkel rendelkezzenek az Ardennekben fekvő aszfaltcsíkról, hiszen Daniel Ricciardo 2014-ben karrierje harmadik győzelmét aratta itt, Max Verstappen számára pedig olyan a Belga Nagydíj, akár egy hazai verseny, hiszen csak miatta több tízezer holland zarándokol el Spába, a hozzájuk legközelebb eső pályára.



„Amikor Spára gondolok, mindig a 2014-es győzelmem jut eszembe” - nyilatkozta Ricciardo. „Persze élvezetesebb, amikor drámaibb körülmények között nyersz, de a győzelem az győzelem - annak ellenére, hogy komoly előnyöm volt abban az évben, éreztem a nyomást. Sohasem olyan könnyű, mint ahogy látszik. Nagyon élvezem a Pouhont: gyors, lefelé tartó balkanyar, talán ez a kedvenc kanyarom. Mivel nagyon fontos, a Les Combes-szekciót is remekül kell teljesítened, s noha az utolsó kanyar egyáltalán nem tetszik, ez is fontos a jó kör érdekében.”

„Alig várom Spát ebben az évben” - folytatta Verstappen. „Imádom a pályát, és nagyszerű lesz annyi narancsba öltözött rajongót látni a nézőtéren. Spa a kedvenc pályám. Mindennek stimmelnie kell egy körön, de ha össze tudod rakni, akkor sokat nyersz vele. A gyors kanyarok remekül fűződnek egymásba, de persze a legjobb az Eau Rouge, hegynek felfelé. Noha a mai F1-es autókkal már könnyű padlógázon venni, még mindig nagyszerű, ahogyan az autó alja hozzáér az aszfalthoz, és nagyon könnyűvé válik a domb tetején. Idén sokkal gyorsabbak leszünk az új autóknak köszönhetően, mely egyrészt nagyobb kihívást, de nagyobb örömet is jelent számukra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: