DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Schumacherhez hasonlították Bottast

A finn F1-es pilóta lemaradása mindössze 19 pont nagynevű csapattársa mögött, mentora és honfitársa pedig úgy véli, pontosan ugyanolyan hozzáállással rendelkezik, mint Michael Schumacher.

Amikor Valtteri Bottas a tél során elfoglalta Nico Rosberg ülését a Mercedesnél, kevés kivétellel szinte mindenki arra számított, hogy nem lesz esélye Lewis Hamiltonnal szemben. Ennek ellenére csak egyetlen rosszabb versenyt tudott maga mögött, Kínát - a barcelonai motorhibát kivéve - ezt követően azonban szinte mindig pariban volt csapattársával - két győzelmet is szerzett, ennek köszönhetően pedig 19 pontos lemaradásban áll a bajnokság harmadik helyén Lewis Hamilton mögött. Mivel a listavezető Sebastian Vettellel szemben is csak 33 egység a hátránya, kijelenthető, hogy ő is harcban áll a bajnokságért.



„Úgy vélem, ez a koncentrált távolba látás a megfelelő hozzáállás” - írta Mika Hakkinen honfitársáról az Unibetnek írt, legutóbbi blogbejegyzésében. „Michael Schumacher hasonló tulajdonságokkal rendelkezett. Legyen szó a következő tíz verseny, vagy egy szezon megtervezéséről - soha nem vette le a tekintetét az egész bajnokságról. Amikor a csapatról van szó, Valtteri soha nem egoista, mint más toppilóták. Elég önző a győzelemhez, azonban tudja, hogy csakis az együttműködés viheti közelebb a csapatot az eredményekhez.”

Hakkinen úgy véli, hogy Bottas minden szükséges tulajdonsággal rendelkezik ahhoz, hogy év végén megszerezze a világbajnoki címet. „Valtteri nagyon komoly önfegyelemmel rendelkezik, kontroll alatt tudja tartani az érzelmeit. Hosszú távra tervez, és tudja, hogy hosszú a szezon. Arra koncentrál, hogy csapatjátékos legyen, egyben arra is, hogy világbajnokká váljon - tudja, hogy a versenyek soha nem az első kanyarban dőlnek el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: