DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Renault is megszólalt a Palmer-ügyben

Cyril Abiteboul beszélt a Jolyon Palmer körüli petykákról, melyek a vasárnapi futam előtt keltek életre. A francia elmondta, mennyi valóságalapja van annak, hogy a brit hamarosan elhagyja az istállót.

A média Carlos Sainz-ot hozta szóba a francia gárdával a silverstone-i verseny reggelén. Jolyon Palmer gyengébb szereplése miatt a britet sokan már fél lábbal kinn látják a Renault-ból. A legfontosabb azonban az, hogy a francia istálló főnöke nem akarja leváltani Palmert.

Abiteboul elmondta, nagyon nem helyénvaló, hogy egy ilyen álhír közvetlenül egy futam előtt születik meg: „Egyáltalán nem igaz a pletyka, hogy Budapesten már nem fog velünk versenyezni. Nem jó, hogy ilyenekről beszélnek, az pedig főleg nem az, ha vasárnap reggel jelenik meg ilyen hír.”

 palmer-brit-nagydij-2017



A Renault főnökének sokak előtt magyarázkodnia kellett: „Amikor megláttam, hogy ez megszületett a média részéről, mindenkivel rögtön közölni akartam, hogy egyáltalán nem igaz. Jo-nak is megmondtam azonnal - szerettem volna tisztázni ezt vele a rajt előtt.”

A francia szakember Palmer műszaki hibája miatt sem érezhette jól magát vasárnap: „Rendkívül sajnáljuk és frusztráltak vagyunk emiatt. Biztos vagyok benne - elnézve Nico tempóját - hogy ő is képes lett volna a pontokért harcolni. Tehát nagyon sajnáljuk, és bocsánatot kérünk tőle.”

„Tudja, hogy a támogatásunkat élvezi, és azt is, hogy elkötelezettek vagyunk felé” - zárta gondolatait Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: