DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedes a legjobb, de nem bízza el magát

A Brit Nagydíjon idei második kettős győzelmét aratta a brackley-i F1-es istálló, amely nagyszerű formában van, hiszen az utóbbi négy futamból hármat is ők tudtak megnyerni.

Lewis Hamiltonnak nem volt ellenfele hazai versenyén: Kimi Raikkönen kénytelen volt elismerni, hogy egyszerűen nem tudta tartani a brit pilóta tempóját a futam alatt, akit a kamerák is alig mutattak, annyira elhúzott a mezőny elől.

A Mercedes W08-asban rejlő potenciált aláhúzta Valtteri Bottas futása is, aki a kilencedik helyről néhány remek előzéssel, és kifizetődő stratégiával a harmadik helyre került, és már Kimi Raikkönent kezdte szorongatni, amikor honfitársa bal első abroncsa szakadozni kezdett, így ölébe pottyant a második hely - a Mercedes pedig újfent kettős győzelmet aratott Montreal után.



Ennek ellenére a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff lehűtötte a kedélyeket a Mercedes elsőbbségét illetően. „Szeretném ezt hinni, de ilyenkor következik az, hogy elmész a következő versenyre, ahol arcul csapnak” - nyilatkozta az osztrák a Motorsportnak.

„A helyzet trükkös, hiszen az autónkat nem könnyű beállítani, ezen a téren jobban kell teljesítenünk. A csapat azonban nagyszerű munkát végzett a gumikkal egyetemben. Szeretném megvárni Budapestet, ahol alacsonyabb sebesség és magasabb hőmérséklet mellett talán tisztább lesz a kép” - tette hozzá az osztrák, mintegy összhangban Lewis Hamilton véleményével, aki szintén óvatos a jövőbeli esélyekkel kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: