DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren „szabadságra küldheti” a Hondát

Hosszú várakozás után a két fél végre megszerezte első F1-es pontjait 2017-ben a bakui futam végén, azonban továbbra is téma a szakítás - ám könnyen lehet, nem minden úgy fog történni, ha egyáltalán megtörténik, ahogyan azt korábban elképzeltük.

Fernando Alonso egy ideig az élmezőnyben autózott az Azerbajdzsáni Nagydíjon, de a futam második felében meg kellett adnia magát a gyorsabb autóknak. A McLaren-Honda így is megszerezte első 2017-es pontjait a spanyol kilencedik helyével, a versenyigazgató Eric Boullier azonban rezignáltan vette tudomásul az eredményt a leintés után, mondván, hogy ezzel semmi sem változott a wokingiak és japán motorszállítójuk kapcsolatában.



Ennek alapján természetes, hogy a sajtó továbbra is melegen tartja a két fél potenciális szakítását – Boullier a Sky Sports kérdésére azonban érdekes alternatívával állt elő. A francia szerint előfordulhat, hogy bizonyos időre búcsút intenek a Hondának, és akkor lépnek újra frigyre, amikor az versenyképes motorokkal képes előállni.

„Ez papíron remek stratégiának tűnik” – mondta a versenyigazgató. „Ha egy másik motort használunk addig, amíg a Honda összeszedi magát, akkor miért ne? Ez is ott van azon forgatókönyvek között, melyek számításba jöttek nálunk.”

Korábban azt pletykálták a paddockban, hogy a McLaren visszatér a Mercedes kebelére, Toto Wolff pedig csak annyit mondott erre Bakuban, hogy a nyár folyamán meg kell hozniuk a döntést az újabb partnercsapatról – Boullier szerint szintén hetek kérdése, és eldől, hogy mit csinálnak 2018-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: