DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: A Ferrarival is számolni kell

Lewis Hamilton nem nyugodott meg, miután majdnem egy másodpercet adott a legnagyobb rivális autóinak az időmérőn. A brit elmondta, miért tart az olaszoktól a verseny előtt.

A háromszoros világbajnok élete 66. pole-pozícióját szerezte meg szombaton Bakuban a kvalifikáción. A brit pilóta szerint az autók másképp viselkednek majd több üzemanyaggal, ráadásul a Ferrari legnagyobb idei erejét is megemlítette.

Hamilton elmondta, milyen stratégiát vár a futamon a többiektől: „Úgy gondolom, hogy a Ferrarik is ott lesznek. Általában egy kiállásos taktikán vannak a legtöbben, így ez a verseny a kiegyensúlyozottságról és a gumik életben tartásáról fog szólni a leginkább.”

„Annak ellenére, hogy a célegyenes rendkívül hosszú, mégsem olyan könnyű ott előzni, ahogy a legutóbbi itteni versenyen is láttuk” - folytatta a Mercedes versenyzője.

 hamilton-ferrarival-szamolni-kell-2017



A brit szerint jó helyzetből vághatnak neki a futamnak: „Úgy gondolom, hogy szoros verseny lesz, a legjobb pozícióba hoztuk magunkat csapatként, és remélhetőleg ki is tudjuk használni az előkelő rajthelyünket.”

Hamilton a gumikezelés miatt tart a maranellói alakulat pilótáitól a legjobban: „A gumik hőmérséklete igen nagy gond - de nem a Ferrarinak, mert ők általában egyáltalán nem szenvednek ezzel. Ez egy érdekes tényező lehet, amit számításba kell vennünk, de úgy gondolom, hogy az autó sokkal másabb lesz több üzemanyaggal.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: