DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjeannak elege van, hogy kipécézték

Romain Grosjean az utóbbi időben sokat szerepel a közvetítésekben, de mindig rossz színben tűnik fel. Ebből van elege a francia versenyzőnek, szerinte nem fair, amennyire kiemelik negatív rádiózásait.

Ha szívünkre tesszük a kezünket, valóban elismerhetjük, hogy szinte nem múlik el úgy F1-es hétvége, hogy Romain Grosjean rádiózását legalább négyszer-ötször ne vágnák be a televíziós közvetítések közben, ahogy éppen panaszkodik az autóra, sokszor nem éppen irodalmi stílusban. A francia pilóta szerint nem ő az egyetlen, de valahogy mégis mindig őt találják meg.

Grosjeannak nagyon nem állt össze a Haas erre a bakui hétvégére, négy helyezéssel csapattársa, Magnussen mögé kvalifikálta magát a 16. pozícióba és többször is bejátszották a csapat és a pilóta közötti rádiókapcsolatot, ahogy panaszkodik a folyamatos fékproblémákra, ami miatt állóra fékeződnek az abroncsok féktávon.

Grosjean szerint negatív védjegye lett a fékek miatti panaszkodás


Grosjean a közvélemény szemében egy panaszárasztó gépnek tűnhet, legalábbis ettől tart maga a pilóta, de szerinte tőle mindig csak a negatív rádióüzeneteket veszik elő, ráadásul másnak is biztosan vannak ilyen gondjai, mégis mindig az ő üzeneteit játsszák be. A motorsport.com kérdezte Grosjeant, hogy a média ennyire reflektorfénybe helyezi-e az ő és a csapat közötti kommunikációt.

„Igen és nagyon elegem van már ebből. Mindenki mond dolgokat a rádión, amikor én mondok valamit, azt a csapatnak szánom, nem a külvilágnak. Ez a mi belső ügyünk lenne, hogy blokkolnak az első vagy a hátsó kerekeim és hasonlók. Sokkal többet vagyok adásban, mint bárki más, pedig egészen biztos vagyok abban, hogy mások is káromkodnak, vagy elégedetlenek időnként” – panaszkodott a szerinte unfair bánásmódra a média részéről a francia pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: