DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Lauda javította múltkori nyilatkozatát

A Mercedes F1-es csapatának ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező elnöke Monaco után azt mondta, Sebastian Vettel kiesésére van szükség ahhoz, hogy visszatérjenek a vb-csatába - az osztrák most módosított kijelentésén.

Lewis Hamilton pole-pozícióból indulva, ellentmondást nem tűrően húzta be a győzelmet a Kanadai Nagydíjon, a lehető legjobbkor. Monacóban ugyanis a hetedik helyen zárt, miután nem tudott az első tízbe jutni az időmérőn, világbajnoki ellenfele, Sebastian Vettel pedig éppen a Notre-Dame-szigeten fogta ki idei legrosszabb versenyét, hiszen egy kényszerű bokszkiállás miatt a negyedik hely volt a legtöbb, amit ki tudott hozni futamából.



A négyszeres világbajnok előnye így 25-ről 12 pontra csökkent hét versenyt követően – nemrég Niki Lauda még úgy nyilatkozott, ha Vettel nem fog kiesni idén, bizony keresztet vethetnek az egyéni bajnoki címre, a Kanadai Nagydíj után azonban módosított kijelentésén. „Ezt eltúlozták” – nyilatkozta az expilóta az Österreich című lapnak. „A bajnokság elég hosszú, és a Hamilton-Vettel párharc remélhetőleg kitart a végéig.”

Az osztrák kiemelte, hogy legnagyobb ellenfelük balszerencsés vasárnapot fogott ki, hiszen az első kanyarban összeért Max Verstappennel, és le kellett cserélnie sérült első légterelőjét. Azt azonban hozzátette, hogy ez semmit sem von le Hamilton és a Mercedes sikerének értékéből. „Sebastian balszerencsés volt, de Lewis az elejétől kezdve dominálta a versenyt, ahol a mi autónk bizonyult a legjobbnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: