DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Vettel motorhibájáért szorítanak

Érdekes nyilatkozat látott napvilágot a Mercedes részéről a Monacói Nagydíjat követően. A német istálló ugyanis Sebastian Vettel autójának meghibásodásáért szurkol, hogy maradjon reális esélyük.

A Mercedes részéről Niki Lauda sportigazgató úgy gondolja, hogy Sebastian Vettel és a Ferrari annyira meglovagolja a jelenleg őket fent tartó hullámot, hogy ez a lendület kitarthat akár az év végéig is, a német pilóta verhetetlennek tűnik, a Ferrari pedig a leggyorsabbnak. Csak a négyszeres világbajnok technikai hibája esetén veszíthet a Ferrari, véli az osztrák legenda.

Lauda szerint Vettel az egyértelmű favorit a 2017-es világbajnoki címre, bár mindössze hat futam telt el még és a jelenlegi pontrendszerben 25 pont különbség egyetlen nullázás alatt elfogyhat. Éppen ebben bíznak a Mercedesnél. Lauda azonban elismeri Vettel fantasztikus képességeit is.

Vettel 2016-ban bukott el versenyt motorhibával


„Vettel győzött, mivel sokkal gyorsabb volt, amikor Raikkönen megállt kereket cserélni. Hogy boldognak látszom? A Ferrari mindig egy kis darabja lesz a szívemnek. Ők tökéletesek voltak, mi pedig nem. A világbajnokság? Teljesen Vettel irányában halad, de még sok verseny van hátra” – dicsérte a riválist Niki Lauda.

„Hétfőn még mérges voltam, de most már előre nézünk. Rá kell éreznünk a megfelelő gumihasználatra. Egy másik dolog is világos: Vettelnek el kell, hogy romoljon az autója legalább egyszer, különben számunkra vége. A Ferrari annyira száguld most, ha ez folytatódik, a különbség egyre inkább hatalmas lesz” – tette hozzá a háromszoros világbajnok osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: