DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Mercedes: Nagyon közel lesz a Ferrari

Toto Wolff küzdelmes futamra számít a Kanadai Nagydíjon. Az osztrák csapatfőnök úgy gondolja, hogy a rivális olasz istállóval kell majd megküzdeniük az első helyért.

Lewis Hamilton szenzációs pályacsúccsal szerezte meg élete 65. rajtelsőségét, amivel beállította példaképe, Ayrton Senna rekordját. A Mercedes éppen ezért is bizakodhat egy jó eredményben: Sebastian Vettel több, mint három tizedre volt a brit idejétől az időmérőn.

Toto Wolff a Mercedes munkáját méltatta az időmérő után: „Nagyon elégedett vagyok a csapat hétvégi munkájával. Az autó beállításán edzésről edzésre tudtunk javítani, jó döntéseket hoztunk a beállítások hangolásánál, és Lewis szenzációs kört futott, aminek a pole-pozíció lett a jutalma.”

 mercedes-kozel-lesz-a-ferrari



„Az edzés első részében azon kellett dolgoznunk, hogy a gumikat a megfelelő hőmérsékletre felmelegítsük. A végső kifutásra minden összeállt Lewisnak, és az a három tizedes javítás lenyűgöző volt a részéről. Ez pedig jelentős mérföldkő volt a karrierjében, egy szintre került Sennával a pole-pozíciókat tekintve. Ez biztos nagyon sokat jelent neki” - folytatta Hamilton teljesítményével az osztrák.

A Mercedes csapatfőnöke másik pilótájáról, Bottasról sem feledkezett meg: „Valtteri harmadik helye is erős rajthelynek mondható, de ő nem volt maradéktalanul elégedett az autójával.”

„Nagyon közel voltak a Ferrarik, és biztos vagyok benne, hogy a futamon még inkább így lesz. Mindig szkeptikus vagyok, amikor jóslatokba kell bocsátkozni - de ha mindent a helyére teszünk a versenyig, erősek lehetünk” - zárta gondolatait Wolff a vasárnapra előretekintve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: