DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Nyugi Vettel, még nincs vége a háborúnak!

Bár a brit pilóta hátránya egy futamgyőzelemnyire rúg az F1-es pontversenyben, egy pillanatig sem akarja feladni a világbajnoki címért folytatott harcot a német ellen.

Sebastian Vettel megállíthatatlan volt Monacóban: miután hosszabb első etapot teljesített csapattársánál, a pole-ból induló Kimi Raikkönennél, ellenfél nélkül nyerte meg a 75. hercegségben rendezett versenyt. Lewis Hamiltonnak azonban hosszú délutánja volt: a 13. helyről indulva reálisan látta, hogy mindössze néhány pontot remélhet a futamtól, amely így is lett: az előtte haladókat átugorva hetedik helyen tért vissza kiállása után, és ott is maradt a leintésig - csaknem négy másodperccel lemaradva Carlos Sainz Toro Rossója mögött.



Ezzel az eredménnyel a brit 25 pontos hátrányba került ferraris riválisához képest a tabella élénm azonban távol áll attól, hogy meginogjon a vb-cím megszerzésébe vetett hite – még akkor is, ha főnöke, Toto Woff elismerte, hogy üldözöttből üldözővé váltak 2017-re.

„A háborúnak még nincs vége, ez egy maraton, nem pedig sprint” – utalt futóhasonlattal a bajnokságra Hamilton a Sky Sports News-nak. „Állunk a kihívás elé, igaz, az autónk nem úgy szerepelt, ahogyan kellett volna – sok elemzés vár ránk a következő két hétben.” Toto Wolff sem leplezte az elmúlt hétvége eredményei jelentette csalódottságát: „Az autónk nem volt elég gyors.”

„Már csütörtökön elkaptak minket, és onnantól kezdve nem is tudtunk visszavágni. A gumik egyszer nem működtek jól, aztán igen, majd megint nem. Még a verseny is hasonló mintát követett, hiszen volt egy pont, amikor Lewis nagyon begyorsult. Sok dolog vár megértésre. Úgy vélem, nagyon gyors autónk van, amely győzelemre és bajnoki címre képes, de nehéz bestia is egyben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: