DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas bánkódik az elszalasztott dobogó miatt

Valtteri Bottas a negyedik helyen fejezte be a Monacói Nagydíjat - éppen elszalasztva az első három pozíciót. A finn reméli, ennél csak jobb hétvégéi lesznek a Mercedesnek.

A Mercedes versenyzője sokáig úgy gondolhatta, hogy a dobogón ünnepelhet a hercegségben a két ferrari pilóta mellett. Ez azonban nem adatott meg a finnek, mivel Ricciardo zseniális taktikával őt és Verstappent is átugorva a harmadik helyre lépett elő.

Bottas sajnálja, hogy nem élhetett a lehetőséggel: „Elszalasztani az első monacói dobogót elég fájdalmas dolog. Hosszú hét volt, és keményen dolgoztunk, ezért is vagyok elég csalódott.”

 bottas-dobogo-hianya-2017



„Beragadtam a forgalomba, míg Daniel előtt nem volt senki, és ez nekem a dobogóba került. Nagyon kemény hétvégénk vagyunk túl, és el kell mondanunk, hogy a tempónk sem volt meg igazán” - folytatta a nehézségekkel a finn.

A Mercedes pilótája a rivális istállóról is szót ejtett: „A Ferrari nagyon erős volt, és valamilyen okból úgy tűnik, hogy egyszerűbb beállítani az autójukat. Tanulnunk kell ebből, de még hosszú év áll előttünk. Remélhetőleg ez lesz a legrosszabb hétvégénk ebben a szezonban. Kanadának másnak kell lennie.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: