DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Button: Haszontalan lett volna tesztelnem

A McLaren hétvégén egy alkalomra visszatérő F1-es pilótáját sokat kritizálták azért, mert nem próbálta ki a csapat idei autóját - ő azonban 100%-osan felkészültnek érzi magát.

Már hetek óta ismert a tény, hogy Jenson Button helyettesíti az Indy 500-on induló Fernando Alonsót Monacóban – sőt, helyszínen tartózkodó kollégánk már össze is futott vele a bokszutcában –, éppen ezért meglepő, hogy a brit csak a csütörtöki első szabadedzésen fogja először kipróbálni a MCL32-est. Lehetősége lett volna rá, hiszen a bahreini, szezonközi teszt előtt jelentették be őt, de 2009 világbajnoka udvariasan visszautasította azt.

„A felkészülésem remekül zajlott, persze attól eltekintve, hogy nem vezettem az új szabályok szerint épült autót” – idézte a GPUpdate.net Buttont. „Volt egy opcióm, hogy fél napot eltöltök Bahreinben, de haszontalannak tartottam, hiszen teljesen más körülmények uralkodtak ott, mint itt fognak. Azt mondtam a csapatnak, az lenne a legjobb, ha a szimulátorban töltenék el pár napot – nagyon sok időt foglalkoztam ezzel az utóbbi időben.”



„Mihelyst megértettem, hogy az autó hogyan működik, és rengeteg információ állt rendelkezésemre, beállításokkal együtt, sokkal könnyebb volt – ezeket a szimulátorban is meg lehet tanulni. A legtöbb dolog változatlan maradt, de azért néhány dolgot meg kellett tanulnom. Végsősoron azonban ez is csak egy versenyautó, csak ahhoz kell hozzászoknom, hogy szélesebb egy kicsit” – mondta Button, aki nem érez semmiféle nyomást visszatérése előtt.

„Egyáltalán nem, inkább nyugodt, de egyben izgatott is vagyok. Mindig érdekes egy futamra visszatérni, Monaco azonban különleges. Már nyertem itt korábban, és 17 éven keresztül ez volt az otthonom. Egyáltalán nem érzek nyomást. Beszállok az autóba, és teszem a tőlem telhető legjobbat – ez nem változott. Barcelonában úgy tűnt, az időmérőn nagyszerűen működött az autó, a szimulátorban pedig kipróbáltam az újítással együtt, ami jelentősnek nevezhető. Ha minden jól megy majd, versenyképesek lehetünk” – tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: