DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Most akkor szurkolnak az F1-esek Alonsónak, vagy sem?

A kétszeres világbajnok véleménye, valamint az, amit honfitársa, Carlos Sainz állított, homlokegyenest ütközik egymással – utóbbi szerint a mezőny minden versenyzője nézni fogja az Indy 500-at riválisuk miatt.

Valószínűleg nincs olyan érintettje vagy követője az autósportnak, akinek figyelmét elkerülte Fernando Alonso indianapolisi vendégszereplése. Kijelenthető, hogy a közönség egyöntetű örömmel fogadta a hírt, a Formula-1-es vetélytársak között azonban többen nincsenek elragadtatva a próbálkozástól, köztük Grosjean vagy a két éve Le Mans-i 24 órást nyerő Hülkenberg. Maga Alonso is csípős nyelvvel jegyezte meg, nem kap egyöntetű támogatást az F1-es mezőnyből:

„Ott nem beszélünk sokat egymással. Egy külön világ, minden bizonnyal én is csak annyit tudok, amit ti is elolvastok a hírekből, mert én is azokat a híreket olvasom!” – idézte az ESPN Alonsót. „Egyesek közülük örülnek nekem, ennek az egésznek, és kíváncsiak rá, hogyan fogok teljesíteni, mások pedig semminek nem tudnak örülni az életben. Ez csak rátett még egyet a gondjaikra. De jól is van ez, az egy másik világ.”



Ehhez képest egészen máshogy hangzik a spanyollal barátságban levő Carlos Sainz nyilatkozata, aki nem titkolta, vasárnap este ő is tévéképernyőre tapadt: „Figyeltem a kvalifikációt, és nem lepett meg, milyen jól teljesített. Tudtam, hogy ez lesz. A verseny már egy másik sztori, az nagyon hosszú, és rengeteg minden történhet. De nem kétlem, hogy ugyancsak jól fog szerepelni” – mondta Sainz a Marcának.

Különösen az mond ellent Alonsónak és az eddig hallottaknak, amit versenyzőtársai nevében mondott a 22 éves Toro Rosso-versenyző: „Biztos vagyok, hogy Monacóban minden Formula-1-es versenyző figyelni és biztatni fogja őt, és abban bizakodunk, hogy erősen teljesít majd, jól képvisel minket.”

Alonso egyébként elárulta: ha túl korán kellene felkelnie, hogy megnézhesse a Monacói Nagydíjat, nem fogja megtekinteni a versenyt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: