DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Követik-e mások is Alonso példáját?

A hétvégi Bahreini Nagydíjra készülve Fernando Alonso Indy 500-as indulása a legforróbb téma az F1-es paddockban, az újságírók pedig nem voltak restek feltenni a pilótáknak a kérdést: vajon ők is kihagynának-e egy versenyt, ha hasonló lehetőség adódna előttük?

A spanyol több mint ötven év után az első F1-es pilóta lesz, aki kihagyja a Monacói Nagydíjat az Indy 500 kedvéért május végén. Döntése megosztja társait, például Nico Hülkenberg semmiképpen sem maradna távol egy futamtól. A német két éve Porschéval indult és nyert Le Mans-ban, de állítása szerint kevés a hasonlóság kettejük helyzete között. „Az én szituációm teljesen más volt, nem távolodtam el úgy az F1-től, ahogyan ő fog majd” – idézte a pilótát a Motorsport.

„Soha nem hagynék ki versenyt, különösen nem a Monacói Nagydíjat. Mint mások, én is meglepődtem kissé” – folytatta Hülkenberg, hozzátéve, hogy a felkészülése egészen más volt, mint Alonsóé lesz. „Nem sokat tudok Indyről, de soha nem vezette még ezeket az autókat oválon. Azt gondolod, csak úgy odamész, és majd nyersz? Nekem legalább volt fél év felkészülési időm előtte. Nagyon nagy kihívásnak hangzik, de Fernando szereti ezeket.”



Romain Grosjean, aki korábban a NASCAR iránt fejezte ki szimpátiáját, elmondta, hogy túl elkötelezett az F1 iránt, ezért nem lépné meg azt, amit Alonso. „Nem tennék ilyet, 100%-ig arra koncentrálok, amit most csinálok, azért vagyok itt, hogy a legjobb munkát végezzem a csapat számára.”

„Egyszer nagyon szeretnék indulni a NASCAR-ban, de sokkal fontosabb, hogy legyen szó a Haasról, vagy akár Hondáról, nekem az a célom, hogy a lehető legmagasabb szinten teljesítsek. Nagyon meglepett, hogy azt mondta, kihagy egy versenyt azért, hogy egy másikon induljon. Nagyszerű, hogy egy F1-es pilóta Indianapolisba megy, de ezt akkor is meg lehet lépni, amikor már végeztél. Kívülről nem tudom, ez hogyan néz ki, csak annyit mondok, túl elkötelezett vagyok ahhoz, hogy ezt csináljam.”

Alonso korábbi csapattársa, Felipe Massa is megosztotta véleményét: „Ha úgy döntesz, hogy elindulsz egy versenyen, amely nem F1-es hétvégére esik, ahogyan azt Nico tette, senki sem lepődik meg. Az viszont már igen, hogy egy másik futamért hagy ki egy F1-es nagydíjat. Talán vannak olyan döntések a háttérben, melyekről nem tudunk, például hogy Fernandótól, a csapattól, vagy a Hondától jött-e az ötlet. De jó lesz látni ott, és biztosan nézni fogom a versenyt.”

Sergio Perez hozzátette: „Nem hagynám ki Monacót, számomra ez az év legjobb hétvégéje. Szeretnék indulni néhány versenyen, és érdekel az IndyCar, az Indy 500 pedig a szezon egyik legnagyobb eseménye. Fernando egyik legnagyobb erőssége abban rejlik, hogy hogyan kezeli a versenyhelyzeteket, Indyben pedig az utolsó tíz kör a legfontosabb, ezért minden rendben lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: