DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Fogja-e nézni Alonso a Monacói Nagydíjat?

Fernando Alonso élete első Indy 500-a előtt néhány órával rendezik az F1-es Monacói Nagydíjat, ahol Jenson Button fog versenyezni a spanyol autójával - a pilóta elmondta, vajon meg fogja-e nézni a versenyt

Fernando Alonso javában készül a jövő heti Indianapolis 500-ra – immár négy tesztnapon túl van, melyből az utóbbi hármat a mezőnnyel együtt teljesítette. A kétszeres F1-es bajnok bár trükkösnek nevezte a Brickyard jelentette kihívásokat, nagyon hamar belerázódott az IndyCar világába: jól példázza ezt szerdai futása, amikor hatalmas szélben a negyedik helyen zárt az eredménylistán.



Az Indy 500-at hagyományosan ugyanazon a napon rendezik, mint a Forma-1-es Monacói Nagydíjat – persze hat órás eltéréssel, hiszen ennyi a különbség a keleti parti és a közép-európai idő között. Így Fernando Alonsónak reggel nyolckor kellene kelnie ahhoz, hogy megtekintse, mire megy a mezőny nélküle – erre egyébként az utóbbi két évben kétszer is volt példa balesetei következtében elszenvedett sérülések miatt –, és hogy mire lesz képes a tavaly visszavonuló Jenson Button az ő MCL32-esével.

Más kérdés, hogy vajon tényleg így fog-e tenni. „Meglátjuk” – nyilatkozta a spanyol a Canal+ tévécsatornának. „Nem tudom, hogy pontosan mikor kezdődik a verseny Indianapolisban az időeltolódás miatt. Ha aludni fogok, biztosan nem kelek fel csak azért, hogy megnézzem a Monacói Nagydíjat, higgyék el nekem! Ha viszont a McLarennek sikerül az ötödik helyre kvalifikálnia szombaton, talán másképp döntök majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: