DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedes főnöke most szereti igazán az F1-et

Legalábbis erre lehet utalni az osztrák csapatvezető legutóbbi nyilatkozata, aki úgy vélekedett, a Mercedes és a Ferrari csatája rég látott módon lázba hozta őt.

Az idei Forma-1-es szezon két legerősebb csapatát mindössze nyolc pont választja el a világbajnoki tabella élén, de Sebastian Vettel is mindössze hat egységgel áll Lewis Hamilton. Az elmúlt évek legizgalmasabb csatája zajlik a száguldó cirkuszban, hiszen végre nem egy csapat áll a sportág élén, hanem kettő küzd fej-fej mellett egymással – 2012 óta először állnak többen is harcban az elsőségért.



A küzdelem Toto Wolffnak, a Mercedes sportigazgatójának figyelmét is felkeltette, akinek eddig nem kellett azon izgulnia, hogy mások is fenyegetést jelenthetnek rájuk. „Az, hogy az utóbbi három évben megnyertük a pilóták és a konstruktőrök bajnokságát, nagyszerű” – idézte az F1i.com az osztrákot. „De idén újra felfedeztem, miért imádom a Forma-1-et. Nem lehet kéz a kézben nyerni, hiszen a győzelmed a riválisaiddal szemben folytatott harc eredménye.”

„Nagy megtiszteltetés azért harcolni, hogy az élen maradj, annak ellenére, hogy az ellenfeleid mindent megtesznek azért, hogy letaszítsanak a trónról. Persze mindig megy a matek, hogy mennyivel vagyunk előrébb, most azonban nagyon kicsi a különbség közöttünk. Nagyon intenzív párharcot vívunk a Scuderiával: ez nagy kihívás számunkra, hiszen az utolsó harcállásig küzdeni fogunk, és egyáltalán nem bízhatjuk el magunkat barcelonai eredményeink után” – tette hozzá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: