DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Stroll kiosztotta kritikusait

Lance Stroll egyelőre meg sem tudja közelíteni Felipe Massa teljesítményét a Williams istállónál, a fiatal brit azonban nem volt rest kicsit odamondani az őt kritizálóknak. Valóban így természetes ez?

Lance Stroll óriási szponzori háttérrel érkezett meg az előtte kisebb anyagi gondokkal küzdő Williams-Mercedeshez 2016 végén. Eredetileg Bottas csapattársának szerződtették, ám a finn a Mercedesnél kötött ki, így a korábban a visszavonulását bejelentő Felipe Massát fűzték meg, hogy maradjon még egy szezont és segítse rutinjával a fiatal, tapasztalatlan angolt.

A 18 éves Stroll nem kezdte túl fényesen karrierjét, a tesztek első hetében esett-kelt Barcelonában, többször is összetörve a versenygépet. Az első három versenyen kiesett, ám azóta kétszer meglátta a kockás zászlót, de egyszer sem került a pontzónába, továbbra is jelentősen elmarad Massa tempójától. Az újoncot azonban nem igazán érintik mélyen a kritikák, sőt, szerinte csak időre van szüksége és ezt mindenki vegye tudomásul.

Stroll karrierje nehezen indul, de szerinte ezt mindenki fogadja el, lesz ő jobb is


„A média pedig fogadja el a körülményeket, itt vagyok, 18 éves vagyok, ez az első szezonom. A pályák döntő többségén soha életemben nem jártam, ráadásul ezeket az autókat nagy kihívás vezetni. Nem arról szól a történet, hogy idejövök és azt hiszitek, hogy azonnal megváltom a világot. Tapasztalatra van szükségem, még több időre és utána a lehető legjobb leszek” – nyilatkozta Lance Stroll.

„Nem úgy működik, hogy 18 évesen bekerülök a versenyautóba, ami teljesen új számomra, a pályák is és egyszer csak mindenkit lenyűgözök. Nem vagyok emiatt frusztrált, elfogadom ezt a helyzetet, amiben vagyok. Tudom, hogy még rengeteg időm van és amikor már úgy térek vissza, hogy ismerem a pályákat, egyből sokkal jobb leszek. A tapasztalaton múlik minden, nézzétek meg az első F3-as évemet és utána a másodikat, zongorázni lehet a különbséget, annyival jobb voltam már a második évben, így megy ez” – zárta gondolatait Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: