DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sainz egyszer a Mercedesnél köthet ki?

Ezt persze merész dolog lenne kijelentenünk. Az viszont biztos, hogy Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke rendkívül pozitívan nyilatkozott a fiatal spanyol pilóta képességeiről.

Carlos Sainz, a Toro Rosso versenyzője már néhányszor tavaly is megmutatta, hogy tud gyors lenni, ha adottak a körülmények. A spanyol idén messze felülmúlja csapattársát, hiszen négyszer az első tízben végzett, és 17 ponttal áll a neve mellett a tabellán Kvjat négy egységével szemben.

Wolffot arról kérdezték, mit gondol, vajon Sainz megállná-e a helyét egy erősebb csapatnál, mint a Toro Rosso: „Igen, Carlos készen áll. Kedvelem őt, és a Red Bull családját is. Nagyon jó a felfogásuk, és zseniális versenyzőik vannak.”

 sainzrol-wolff-spanyol-nagydij-2017



„Carlos olyan, amilyennek lennie kell: egy modern pilóta, jóképű, intelligens és rendkívül gyors a kormány mögött” - folytatta a Mercedes csapatfőnöke Sainz előnyeiről.

A német úgy gondolja, hogyha valaki meg szeretné szerezni a spanyolt, ahhoz az energiaitalos alakulatnak is lesz egy két szava: „Ő a Red Bull pilótája, és róluk köztudott, hogy megpróbálják megtartani, vagy befolyásolni a jó képességű versenyzőik sorsát. És nála is ez a helyzet jelenleg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: