DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Williams tényleg nagyot lépett előre

Bár az élcsapatokat nem tudja üldözőbe venni, a grove-i F1-es alakulat stabilan ott van a Mercedes és a Ferrari mögött, sőt, még a Red Bullnak is okoztak néhány kellemetlen percet.

Felipe Massa nemrég hosszan dicsérte a Williams márciusban kinevezett technikai igazgatóját, Paddy Lowe-öt, mondván, irányításával sokkal egységesebb lett a csapat – a szép szavakkal pedig a barcelonai paddockban sem fukarkodott. „Hogy őszinte legyek, amit ebben az évben látok a csapattól, az teljes mértékben eltér az elmúlt három évtől” – idézte a brazilt a Motorsport. „Más a mentalitás, sokkal jobban együtt tudunk működni, és fejlődni azokon a területeken, ahol eddig gyengébbek voltunk.”

„Hiszek benne, hogy sokkal nagyobb lehet a fejlődési görbénk idén – a munka sokkal inkább a helyén van, intelligensebb, és jobb a kapcsolódás ezen a téren” – tette hozzá a brazil. „Sok remek szakember volt a csapatban, de valami mégis hiányzott, most viszont azt érzem, hogy megpróbálunk előrelépni minden olyan területen, amely eddig hibádzott. Persze még az elején járunk, de már most kézzelfogható a változás.”



Massa elmondta, hogy a Williams komoly újításokkal készül a soron következő barcelonai futamra, azt azonban nem tudja megjósolni, hogy csapata hol állhat az erősorrendben a hétvégén. „Különféle aerodinamikai fejlesztéseket viszünk, de más területen is újítunk, mint például a fékcsatornáknál. Egyelőre azonban lehetetlen arra válaszolnunk, hogy ez mire lesz elég. Nagy fejlesztésnek számít, de nem tudhatod, hogy a többiek mivel készülnek. Ott vannak az új szabályok, melyeknek köszönhetően a szezon elejétől a végéig fejleszteni kell az autókat, de úgy vélem, a munkafolyamatok sokat változtak nálunk ezen a téren.”

A brazilnak a reménykedés ellenére nincsenek illúziói a folytatással kapcsolatban. „Nem hinném, hogy változna a mezőny képe az utolsó futamhoz képest, például hogy egy másik csapat is esélyes lesz a győzelemre. Biztos, hogy továbbra is a Mercedes és a Ferrari fog harcolni az első helyért. Persze ez kicsivel jobb pálya a Red Bull számára, mint az előző kettő, így talán közelebb lehetnek hozzájuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: