DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Oda-vissza dicsérik egymást a Williamsnél

Nemrég a grove-iak idén érkezett technikai igazgatója, Paddy Lowe méltatta Felipe Massát, most a brazil F1-es pilóta tette ugyanezt a brit szakemberrel.

Paddy Lowe nem fukarkodott a dicséretekkel, amikor a minap Felipe Massáról kellett nyilatkoznia: a Mercedestől a Williamshez távozó szakember szerint a brazilt világbajnoki anyagból gyúrták, és pusztán a balszerencsének köszönhető, hogy annak idején nem tudott a sportág trónjára ülni. Massa szintén jó véleménnyel van csapata technikai igazgatójáról: „A Williamsnek változásra volt szüksége azokon a területeken, ahol nem tudott előrelépni. Először is szert tett egy olyan főnökre Paddy Lowe személyében, aki nagycsapatoknál szerzett tapasztalatot, és az elmúlt években három világbajnoki címhez segítette a Mercedest."



„Persze nem egyedül dolgozik, de úgy hiszem, éppen olyan mentalitásra volt szükségünk, mint az övé. Teljesen más ötletekkel dolgozunk, melyeket persze valóra is kell váltani, de a helyzetünk sokkal jobb, mint volt. Az első dolog, amit mondtam neki, az az volt, hogy ismerje fel azt a három területet, ahol változtatni kell, mert ezen a téren az elmúlt két szezon alatt nem sok minden történt. Ha megnézzük az autót, amit 2015-ben, és amit 2016-ban használtunk, alig van különbség a kettő között. Több probléma is volt csapaton belül, és ezt eredményezték.”

Massa szerint bár idén is nehéz dolguk van, de Lowe-vel olyan látás érkezett a csapathoz, amellyel elindulhatnak a sportág csúcsa felé. „Az idei autón sem minden tökéletes még, de ha ezeket megoldjuk, új elemek nélkül is fél másodpercet gyorsulhatunk majd. Bahreinben több újításunk is volt, és nagyszerűen működtek, Barcelonába és Monacóba pedig szintén viszünk új elemeket” – tette hozzá a brazil, akinek csapata ötödik helyen áll a konstruktőri bajnokságban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: